Cinci femei au fost ucise într-o casă de toleranță din Viena. Principalul suspect, un tânăr de 27 de ani

Cinci femei au fost ucise într-o casă de toleranță din Viena. Principalul suspect, un tânăr de 27 de ani Sursă foto: Dreamstime.com

Cinci femei au fost ucise vineri la Viena. Cadavrele au fost găsite într-o casă de toleranţă din cartierul sărac Brigittenau. Autorităţile nu au stabilit încă motivul crimelor.

Crimă Viena. Cinci femei au fost ucise vineri la Viena, dintre care trei au fost înjunghiate mortal într-o casă de toleranţă, a anunţat sâmbătă poliţia austriacă. Cadavrele au fost găsite într-o casă din cartierul Brigittenau. Un martor a anunțat autoritățile.

Un suspect a fost arestat

Un suspect în vârstă de 27 de ani, aflat în posesia unui cuţit, presupusa armă a crimelor comise, a fost arestat în apropierea respectivului loc, se arată în comunicatul poliţiei din Viena. Autorităţile nu au stabilit încă motivul crimelor. Nu se știe dacă criminalul cunoștea victimele sau nu.

O altă crimă la Viena

A mai avut loc o crimă în Austria. Omamă şi fiica ei de 13 ani au fost găsite moarte într-un apartament din Viena vineri dimineaţă, posibil strangulate sau sufocate. Tatăl familiei este în prezent principalul suspect.

Ne puteți urmări și pe Google News
Crimă

Sursă: Paul Fleet | Dreamstime.com

Feminicidul este subiectul unei dezbateri publice pe scară largă în Austria, ca şi în multe alte ţări europene. Guvernul austriac a luat măsuri stricte și şi-a sporit sprijinul financiar pentru organizaţiile care ajută victimele violenţei. Cu toate acestea, ONG-urile critică executivul pentru că nu face suficient.

O asociaţie austriacă care asigură adăpost pentru femei a numărat 26 de crime împotriva femeilor în ţară în 2023. Între 2010 şi 2020, 319 femei au fost ucise în Austria, majoritatea de partener sau fostul partener, conform unui studiu guvernamental care indică un an record în 2019, cu 43 de feminicide, potrivit Agerpress.

crima

Sursa: Arhiva EVZ

O româncă, ucisă în Austria

În 2022, o tânără româncă, despre care presa din Austria scrie că ar fi fost prostituată, a fost ucisă cu sălbăticie într-un apartament din Ternberg, un oraș din districtul Steyr-Land. Un bărbat în vârstă de 34 de ani, suspect de crimă, a fost arestat preventiv. Aceasta ar fi fost chemată de un client în apartamentul lui.

Româncă a fost găsită moartă pe podea în apartamentul bărbatului. Prietena tinerei a sunat la poliția pentru că aceasta nu mai răspundea la telefon.