Șeful Microsoft dezvăluie întrebarea decisivă a interviului de angajare. Asta face marea diferență

Șeful Microsoft dezvăluie întrebarea decisivă a interviului de angajare. Asta face marea diferență Sursa foto: Dreamstime.com

Cheia pentru a obține un loc de muncă la o companie de top din domeniul tehnologiei, cum ar fi Microsoft, potrivit unui director de resurse umane, este să răspunzi la o întrebare simplă.

Este de la sine înțeles că Microsoft este una dintre cele mai mari companii multinaționale din lume și că a inventat software-ul pe care îl folosim în fiecare zi pentru comunicare și muncă.

Un specialist în resurse umane de la Microsoft dezvăluie întrebarea capcană de la interviu

În plus, Chris Williams, fostul vicepreședinte de resurse umane al companiei, a dezvăluit întrebarea isteață de la interviu care are puterea de a vă „face sau nu” perspectivele de angajare.

Deși poate părea extrem de tehnică, întrebarea nu are nicio legătură cu computerele și este doar o încercare de a înțelege perspectiva ta asupra lumii exterioare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un articol pentru Insider, fostul angajat în resurse umane de la Microsoft a declarat: „Îmi place să pun o anumită întrebare chiar la începutul interviului, imediat după prezentări. Aceasta stabilește atmosfera și, frecvent, declanșează o discuție interesantă”.

„Întrebarea respectivă este: „Spune-mi ceva ce ai învățat în ultimele două zile”.” Chris subliniază faptul că sunt liberi să discute despre orice doresc, fie că este vorba despre un nou sport pe care s-au apucat să-l practice sau despre un fapt interesant dintr-un documentar.

Microsoft și Amazon

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Abilitățile de comunicare, esențiale

Accentul principal este pus pe comunicare, care trebuie făcută cu pasiune și cu dorința de a învăța pentru a reuși la Microsoft. Chris a spus: „O vei auzi în vocea lor, o vei vedea în ochii lor”.

Chris a fost sigur că abordarea sa i-a ajutat pe candidații de top să „strălucească”, deoarece a adus jucători importanți la fiecare nivel al companiei.

Chris considera că era un semnal de alarmă evident dacă un candidat nu se putea gândi la un răspuns, ceea ce se întâmpla foarte rar.

El a afirmat că, chiar dacă cineva a bifat toate căsuțele corespunzătoare pe hârtie, acest lucru ar putea indica faptul că i-ar fi dificil să țină pasul atunci când învață noi competențe la locul de muncă.

Având în vedere că giganți tehnologici precum Microsoft se află în prima linie a dezvoltării de noi instrumente de ultimă oră, precum inteligența artificială și învățarea automată, acest lucru devine din ce în ce mai important pentru industrie.

În cele din urmă, ținerea pasului cu ideile și tendințele emergente va ajuta compania atât să atragă noi afaceri, cât și să își păstreze cei 76,7 milioane de clienți actuali.

Interviu de angajare

Sursa foto: Dreamstime

Nu doar Microsoft are tehnici aparte de intervievare a candidaților

Tehnicile neconvenționale de intervievare nu sunt unice pentru Microsoft, gigantul tehnologic. Potrivit AS, Steve Jobs, co-fondator al Apple, era cunoscut pentru „testul berii” său deosebit.

Acesta consta în principal în renunțarea la formalități și împărțirea unei beri cu candidatul pentru a vedea dacă se pot înțelege într-un cadru informal.

Steve a împărtășit observația lui Chris, conform căreia, în timp ce conversează în astfel de situații, oamenii ar trebui să dea dovadă de pasiune și dragoste de viață. Astfel, el a putut să-și recunoască „jucătorii de nota 10”, ca să spunem așa.

Potrivit rapoartelor, el a declarat: „Am descoperit că, atunci când aduni destui jucători de nota 10 și treci prin procesul uimitor de localizare a acestora, ei se bucură cu adevărat să lucreze unii cu alții, întrucât nu au mai avut niciodată ocazia să o facă înainte”, potrivit Mirror.