Beți vinul în mod greșit. Regula pe care foarte puțini oameni o cunosc

Beți vinul în mod greșit. Regula pe care foarte puțini oameni o cunosc Sursa foto: dreamstime.com

În ceea ce privește vinul, mulți dintre noi au regula că vinurile albe trebuie să stea în frigider, iar cele roșii la temperatura camerei. Ei bine, potrivit unei experte, am procedat greșit în acest sens și că ar trebui să folosim metoda „20/20” a ei pentru un gust mult mai bun.

În această lună, experta în alcool Heather Muriello, cu sediul în New York, a folosit Instagramul pentru a-și învăța cei 10.000 de urmăritori cum să toarne un vin mai bun și să-și uimească gazda de sâmbătă seara. Pe pagina ei @winefarer, ea a postat: „Ați auzit de regula 20/20 pentru vin?”.

Cum trebuie să bei corect vinul. Regula 20/20

Faceți cunoștință cu această revoluționară regulă 20/20 pentru vin. Lasă-ți albele să se odihnească în afara frigiderului timp de 20 de minute pentru a le pune în valoare buchetul complet și aciditatea strălucitoare, iar pe cele roșii răciți-le în frigider timp de 20 de minute înainte de a le servi pentru a le scoate în evidență aromele complexe”.

Potrivit Wine Folly, vinurile roșii și cele albe sunt diferite per total, nu doar în ceea ce privește culoarea și soiul de struguri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest lucru se datorează faptului că sunt fabricate diferit. Vinul alb este presat de obicei fără includerea cojilor și semințelor de struguri, în timp ce vinul roșu fermentează cu acestea.

O afacere de pomină: Bachus

Sursa foto: Boarding1now | Dreamstime.com

Deși poate părea o distincție minoră, vinul roșu beneficiază foarte mult de includerea semințelor și a pielițelor, care oferă o varietate de vitamine și minerale pe care vinul alb nu le are.

În funcție de sticlă și de marcă, aceasta poate include între 1% și 3% de vitamina B2 și vitamina K.

Dacă țineți băutura prea mult în frigider riscați îi stricați gustul

În plus, vinurile roșii conțin niveluri mai ridicate de taninuri, un compus chimic de origine vegetală care poate conferi un gust amar sau „uscat” unei băuturi.

Depozitarea prelungită a vinului în frigider poate perturba structura taninului, intensificând amărăciunea care este, în general, nedorită la niveluri ridicate.

Heather sugerează folosirea metodei 20/20 pentru a crește ușor aroma și uscăciunea înainte de a lua o înghițitură, ceea ce ar putea fi motivul din spatele recomandării sale.

Nu vă faceți griji dacă nu aveți un frigider dedicat vinului - așa cum subliniază Heather, puteți realiza acest lucru și cu unul obișnuit.

vin, alcool

Sursa foto: Twitter/X

Internauții, uimiți de sfaturile privind vinul

Numeroși utilizatori au lăsat nenumărate comentarii pe Instagram ca răspuns la neașteptatul truc cu vinul, mulți dintre ei spunând că sunt nerăbdători să îl încerce în acest weekend. „Un sfat foarte util care este simplu de reținut”, a comentat cineva.

Ulterior, altcineva a spus: „Este atât de important să ai temperaturi adecvate!”, iar un altul a spus: „Un sfat excelent! Am cumpărat un frigider pentru vinuri pentru că sunt incredibil de uitucă”, potrivit Mirror.