Scovergi de post. Rețeta care te duce cu gândul, direct în bucătăria bunicii

Scovergi de post. Rețeta care te duce cu gândul, direct în bucătăria bunicii Rețetă de scovergi de post. Sursa foto: ViliamM | Dreamstime.com

Odată ce Postul Crăciunului începe, gospodinele se adaptează ingenios și explorează diverse rețete pentru a satisface poftele celor din familie. Scovergile de post reprezintă o opțiune excelentă, fiind ușor de preparat și având un gust deosebit.

Rețetă de scovergi de post. Prepararea ei nu este doar simplă, ci oferă și versatilitate, putând fi savurate atât în varianta sărată, cât și dulce. Mai mult, consistența și aroma lor distinctivă pot înlocui cu succes pâinea în această perioadă.

Rețetă de scovergi de post

Pentru acest preparat vei avea nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
 500 de ml de ulei pentru prăjit 500 de grame de făină 350 ml de apă 7 grame de drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă) două linguri de ulei o lingură de zahăr o linguriţă de sare.

Mod de preparare

În prima etapă, se amestecă făina, zahărul și drojdia. Se adaugă treptat apa călduță și sarea în compoziție. Se frământă bine întreaga compoziție timp de câteva minute. Aluatul rezultat este acoperit cu un prosop și plasat într-un loc călduros pentru a dospi, timp de o oră. După creșterea suficientă, se ia aluatul și se formează bile de dimensiuni egale. Bilele sunt întinse cu un făcăleț. Se lasă să crească pe masă încă 10-15 minute. Între timp, se încălzesc 500 ml de ulei într-o oală mai mare. Uleiul este lăsat să se încingă bine. Scovergile sunt adăugate în uleiul încins. Pentru a obține o textură pufoasă, esențial este să opriți focul în timpul procesului de prăjire. După ce s-au rumenit pe ambele părți, scovergile sunt considerate gata. Pot fi consumate în loc de pâine. Le puteți consuma cu zacuscă de post sau cu orice altceva sărat Ca desert, le puteți servi cu gem, zahăr pudră, miere sau cu mere rase.
scovergi de post

Rețetă de scovergi de post. Sursa foto: Youtube

Secrete pentru o rețetă de scovergi de post și mai delicioasă

Pentru a nu da greș cu rețeta, deși este una simplă, puteți ține cont de anumite sfaturi. Astfel, ideal ar fi să folosiți o făină de calitate superioară, cu care sunteți obișnuiți.

Atunci când frământați aluatul, e bine să știți că e gata când de devine suplu și ușor lipicios. Trebuie să iasă similar unui aluat de pâine, însă puțin mai umed. De asemenea, e bine să știți că în funcție de făina aleasă, aluatul va avea nevoie de mai multă sau mai puțină apă.