Cât rezistă sarmalele în frigider? Secretul pentru a le menține proaspete și la fel de gustoase

Cât rezistă sarmalele în frigider? Secretul pentru a le menține proaspete și la fel de gustoaseSarmale. Sursa foto: Pixabay

Sarmalele reprezintă un simbol al gastronomiei tradiționale românești și sunt nelipsite mai ales de Crăciun și Revelion, dar puțini cunosc durata în care acestea pot fi păstrate în frigider.

Sarmalele rezistă mai multe zile în frigider

Este știut faptul că sarmalele sunt mult mai gustoase după o zi, iar acea savoare se păstrează mai multe zile dacă sunt ținute corespunzător în frigider. Mai exact, perioada de păstrare a sarmalelor în frigider se face în funcție de mai mulți factori, inclusiv metoda de preparare și condițiile de depozitare.

În general, sarmalele pot fi păstrate în frigider chiar și cinci zile, atâta timp cât se respectă aceste reguli. După cele cinci zile, dacă v-au mai rămas sarmale, este bine să le congelați sau programați o temperatură mult mai scăzută, cum ar fi:

  • Temperatura frigiderului să fie setată sub patru grade pentru a reduce riscul de dezvoltare a bacteriilor,
  • Vasul de depozitare să fie etanș pentru a evita contaminarea cu alte mirosuri,
  • Răcirea să se facă rapid înainte de a le pune în frigider,
  • Răcirea lentă poate favoriza dezvoltarea bacteriilor,
  • Reîncălzirea se face la o temperatură de cel putțin 74 de grade pentru a elimina bacteriile.

Alimente, Sarmale, Yummy, TigaieSarmalele rezistă mai multe zile în frigider. Sursa foto: Pixabay

Cât credeți că rezistă la congelator

Dacă v-au rămas sarmale de la Crăciun și doriți să faceți o pauză ar fi bine să le băgați la congelator chiar dacă sunt fierte sau crude. Avantajul este că vor rezista perfect în jur de 7-8  luni fără să se modifice gustul. Le puteți congela, în cazul celor fierte, cu tot cu sos în caserole închise ermetic sau pungi care se închid, de asemenea, ermetic. Se găsesc în supermarketuri.

Atunci când le scoateți din congelator, nu le lăsați niciodată să se dezghețe la temperatura camerei, deoarece favorizează dezvoltarea bacteriilor. Așadar, este de preferat să le puneți în frigider să se decongeleze treptat. Dacă le scoateți de seara din congelator, până a doua zu sunt gata de reîncălzit fără să sufere vreo modificare în ceea ce privește gustul.