Cosmin Olaroiu, inca trei ani la Steaua!

Cosmin Olaroiu, inca trei ani la Steaua!

In ciuda crizei, Gigi Becali merge tot pe mana actualului tehnician.

Lovitura de teatru la Steaua! Desi echipa din Ghencea este, momentan, in afara locurilor de cupe europene, antrenorul Cosmin Olaroiu si-a prelungit angajamentul pe o perioada de trei ani.

„Ca sa nu se mai faca fel si fel de speculatii, am venit aici cu un contract de munca valabil pe trei ani, intelegere pe care urmeaza s-o semneze si Oli. Sunt clauze care prevad ca nu poate sa demisioneze si nici sa rezilieze acest contract. Restul clauzelor le pune Oli. Sa va fie clar, Oli e antrenorul Stelei in urmatorii trei ani!”, a declarat Gigi Becali. Latifundiarul n-a precizat daca, in cazul unor rezultate nefaste, l-ar putea demite pe antrenor.

„Minciunile presei m-au inrait”

Ne puteți urmări și pe Google News

Cosmin Olaroiu a motivat cum a luat decizia de a continua. „Am vorbit si cu Gigi, si cu „Meme”. Suntem o familie si nu vreau s-o parasesc la greu. Daca ne-am bucurat impreuna, trebuie sa si suferim impreuna. Am vrut sa plec. Am fost foarte suparat si am vrut sa iau totul asupra mea si sa eliberez pe toata lumea de presiune. Dupa meciul cu Timisoara, m-am razgandit. Minciunile din presa m-au inrait si m-au inversunat”, a declarat Olaroiu.

Gigi Becali a explicat ca tehnicianul

l-a surprins si l-a convins printr-un telefon dat dupa meci. „Mi-a spus asa: „Gigi, mi-a luminat Dumnezeu mintea si sunt mai puternic decat oricand!”. Asta mi-a placut mult, pentru ca principiul meu de viata este sa ma inconjor de oameni buni, cu caracter si credinta in Dumnezeu. Ceea ce a cantarit cel mai mult a fost credinta lui. Steaua o sa fie alta”, a adaugat latifundiarul.

Cei doi au identificat si cateva dintre cauzele crizei profunde prin care trece echipa: numeroasele accidentari, „jigodiile” de arbitri si oboseala acumulata „dupa zecile de meciuri in cupele europene”. Becali l-a avertizat pe Oli ca obiectivul cel mai important pe care-l are de indeplinit este sa depaseasca faza grupelor in Liga Campionilor, uitand insa ca mai intai trebuie sa ajunga acolo.

JUCATORII, DEBUSOLATI

„Nu ne iese nimic pe teren”

Degringolada continua la Steaua. Olaroiu s-a jucat de-a demisia, managerul Mihai Stoica a amenintat cu masuri drastice, in vreme ce jucatorii sunt debusolati.

Amenintati cu amenzi usturatoare in cazul in care stau de vorba cu ziaristii, fotbalistii „ros-albastri” evita dialogul. Ei vorbesc cu o jumatate de gura si doar sub protectia anonimatului.

„Credeti-ma ca nu stiu ce se intampla”, ne-a marturisit ieri unul dintre jucatorii emblematici ai Stelei. „Suntem aceeasi echipa care anul trecut domina competitia interna. Suntem tot jucatorii care bateau la Kiev in UEFA Champions League. Este adevarat ca am avut probleme cu accidentarile, ca ne-au lipsit oameni importanti pe perioade lungi de timp, dar astea nu sunt scuze”.

Fotbalistii Stelei nu gasesc nicio explicatie pentru jocul slab al echipei, dar acuza, fie si voalat, presiunea, de multe ori artificiala, la care sunt supusi din partea patronului Gigi Becali si a managerului general Mihai Stoica.

„Aratam ca o echipa resemnata”, se plange jucatorul care ni s-a confesat. „Vrem, dar nu mai putem. Nu ne iese nimic. Avem nevoie de un soc”.

Semifinale

POLI TIMISOARA - STEAUA 1-0

Marcator: McKain (45·2)

Poli Timisoara: Pantilimon 6 - S. Radoi 5, McKain 7, Canu 5, Emeghara 5 - I. Matei 5 (59, Torja 5), Alexa 6, Omoduemuke 5 (82, G. Bucur), Artiom Karamian 6 - Plesan 5 (66, Caramarin 5), Mansour 5.

Antrenor: Valentin Velcea

Steaua: Cernea 4 - P. Marin 5, D. Goian 4, M. Radoi 4, Nesu 5 - Lovin 4, Paraschiv 5 (65, Iacob 5)-  Nicolita 4, Elton 4 (75, Bostina 5), Ochirosii 4 (46, Cristocea 4) - V. Badea 4.

Antrenor: Cosmin Olaroiu

Stadion: „Valentin Stanescu” - Bucuresti; Spectatori: 4.000; Arbitri: F.Bede  6 - Z. Tompos 6, A. Nagy 6 (toti din Ungaria)

BILANT

Fotbalistii „ros-albastri”, primavara de cosmar

Echipa de fotbal Steaua este foarte aproape de a rata participarea in cupele europene, dupa o primavara de cosmar, in care a ratat toate obiectivele.

De parca prestatiile dezastruoase nu ar fi fost de ajuns, in jurul echipei au izbucnit si o sumedenie de scandaluri legate in principal de soarta antrenorului Cosmin Olaroiu. Telenovela „pleaca sau nu pleaca Oli” a inregistrat episoade noi dupa fiecare partida a „ros-albastrilor”.

Meciul din semifinalele Cupei Romaniei cu Poli Timisoara, disputat miercuri seara in Giulesti si incheiat cu o noua infrangere rusinoasa pentru „ros-albastri”, a mai atarnat o piatra de gatul formatiei din Ghencea.

Daca va termina campionatul pe pozitia a patra, pe care se afla acum, Steaua se va uita la televizor la meciurile internationale din sezonul viitor.

Dupa o perioada relativ buna, in care a cucerit doua titluri de campioana, s-a calificat in Liga Campionilor dupa o pauza de zece ani si a bifat al 50-lea trofeu din istoria clubului (Supercupa Romaniei), pentru echipa din Ghencea a venit caderea.

Numai doua victorii

Steaua a petrecut pauza de iarna la 13 puncte in spatele rivalilor de la Dinamo, dar cu un avantaj de trei puncte fata de Rapid si CFR Cluj. In plus, echipa era calificata in saisprezecimile de finala din Cupa UEFA si in „sferturile” Cupei Romaniei.

„Ros-albastrii” spuneau atunci ca inca mai spera la titlu. In numai 11 meciuri, antrenorul Cosmin Olaroiu si elevii sai au avut parte de un bilant negru, care pericliteaza inclusiv prezenta in cupele europene, nu doar participarea in Liga Campionilor.

Steaua a jucat 11 meciuri, dar nu se poate lauda decat cu doua victorii, trei egaluri si sase infrangeri! Golaverajul este, de asemenea, rusinos: 10-16!

Doar 11 absente in 50 de ani

Steaua va sarbatori in luna noiembrie a acestui an 50 de ani de la prima participare in cupele europene. Pe 28 noiembrie 1957, Borussia Dortmund a invins Steaua cu 4-2, in primul meci international al „ros-albastrilor”.

De atunci, gruparea din Ghencea a avut prezente constante si de succes in competitiile continentale. In 50 de ani, Steaua a ratat doar de 11 ori prezenta in cupele europene.

Meciurile din 2007

Tabloul cosmarului

Liga I

0-0 cu UTA (acasa) 0-1 cu FC Vaslui (in deplasare) 1-1 cu Farul (d) 2-0 cu FC Arges (a) 3-2 cu Rapid (d) 2-4 cu Dinamo (a) 0-2 cu Gloria (d)

Cupa Romaniei

2-2 (8-7 dupa loviturile de departajare) cu Otelul Galati (pe teren neutru) 0-1 cu Poli Timisoara

Cupa UEFA

0-2 cu FC Sevilla (a) 0-1 cu FC Sevilla (d)

Istorie

Editiile fara cupe europene

1963-1964 1965-1966 1972-1973 1973-1974 1974-1975 1975-1976 1981-1982 1982-1983 1983-1984 2000-2001 2002-2003