Cosmin Cernat, şeul de la secţia Sport a SRTv, va rămâne deocamdată în funcţie. El a fost audiat astăzi de CA şi a dat explicaţii legate de contractul cu televiziunea Dolce Sport. Conform legii, împotriva lui Cernat nu se poate lua nicio măsură administrativă atât timp cât el este implicat într-o anchetă a poliţiei.
Totuşi, jurnalistul a fost exclus din delegaţia TVR ce se va deplasa la Londra pentru Jocurile Olimpice.
Înainte de a fi audiat, Cosmin Cernat a trimis un comunicat de presă către paginademedia.ro. Jurnalistul a explicat că nu sunt motive pentru a fi demis.
„Nu există niciun argument pentru suspendarea mea. Din momentul preluării funcţiei de director al departamentului sport am economisit, faţă de anii precedenţi, peste 1 milion de euro la nivelul cheltuielilor tehnice şi operaţionale. Am reuşit două reeşalonari ale datoriei uriaşe, de peste 20 de milioane de euro, reprezentînd plăţi către UEFA Champions League, fără dobînzi şi penalităţi! […]

Despre mult mediatizatul contract cu Romtelecom aş vrea să le reamintesc tuturor oamenilor că el este în derulare. Mai mult, Departamentul economic al TVR nu poate să emită factura, dacă un contract nu este aprobat de Comitetul Director sau de Consiliul de administraţie al SRTv! Contractul a reprezentat în egală masură o garanţie importantă pentru alte angajamente financiare, iar salariile celor 3000 de angajaţi au putut fi plătite în continuare”, se arată în comunicat.