„La mine în viață este un accident meseria asta. Eu nu am vrut să fac actorie niciodată, am dat la Actorie pentru că mi s-a părut că am mai puțin de învățat la admitere. Aveam 17 ani, am dat la Chișinău admitere, în 90. La examen a venit din România Florin Zamfirescu. A fost primul schimb de studenți, podul de flori, nebunia aceea de după Revoluție…. El a venit, a asistat la examen și, la sfârșit, a făcut o selecție de 15 studenți, pe care i-au trimis cu trenul în România. Asta a fost tot”, a afirmat Tania Popa povestea.

Pe lângă experiența acumulată de-a lungul anilor, artista și-a îmbunătățit actul artistic furând trucuri și alte mici secrete de la regretați mari actori, potrivit libertatea.ro

„Prind foarte repede, mă plictisesc repede, nu stăm să repetăm, hai să jucăm! Am învățat enorm de la geniile care vor rămâne pentru totdeauna pe buzele oamenilor și mă refer la Dinică, Moraru, Beligan, Albulescu. Pot să mă consider o norocoasă că am jucat cu toți acești monștri sacri. Și de la ei am cam învățat”, a recunoscut actrița.

Cel mai greu moment din cariera ei s-a petrecut în urmă cu doi ani. Atunci, s-a trezit scoasă dintr-o piesă care, culmea, îi aparținea.

„Nu mi s-a permis să joc ceea ce am creat. Mă refer la un spectacol, da. Spectacolul a fost scris de cineva pentru mine, după ideea mea, iar spectacolul și tot ce a fost construit a fost făcut de mine. Fiind un om cinstit, cu principii, mi s-a părut extrem de nedrept ca munca mea să mi se ia. Și mai urât mi s-a părut că nu s-a făcut un alt spectacol, dar s-a făcut spectacolul meu, gândit și făcut de mine. Eu având încredere în oameni, în prieteni, nu am umblat cu Hai să facem hârtii, hai să facem niște acte. Am mers pe încredere. Atunci, la modul cel mai serios, nu am mai vrut să fac această meserie. Am suferit îngrozitor, am plâns două săptămâni legate. Mă trezeam, mă apuca plânsul, mă culcam, mă apuca plânsul, mergeam pe stradă, ziceam Bună, mă apuca plânsul. Dar a trecut. Sunt puternică și nu mă doboară nimic”, a declarat Tania Popa. 

 

Te-ar putea interesa și: