Corina Drăgotescu nu vinde zarzavaturi

Corina Drăgotescu nu vinde zarzavaturi

M-am cam săturat de mica şmecherie a lui Băsescu care, de câte ori trebuie să explice eşecurile guvernării pe care o patronează, scoate de la naftalină povestea cu mogulii cei răi. Dar trebuie să recunosc că nici presa nu se lasă.

Joi seara, am pierdut o oră cu conferinţa de presă a preşedintelui României. Acum nu mai regret. Spectacol cu jurnalişti! Presa română în toată splendoarea ei. De exemplu, Băsescu refuza să răspundă la întrebările legate de un posibil viitor premier. Iar Realitatea TV titra: "Băsescu nu vrea să discute despre Boc", titlu care ulterior s-a metamorfozat în "Pentru Băsescu, Boc nu mai există". Sau, preşedintele face o afirmaţie generală de tipul: "Nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată". Iar televiziunile de ştiri lansează un "Breaking News": "Băsescu anunţă controale în toate vămile".

Şi, bineînţeles, Corina Drăgotescu a pus nuca pe colivă. "Femeile disciplinate vă plac!", a spus Drăgotescu, ca-ntro mică bârfă de pe scara blocului. O scurtă paranteză. Dacă Traian Băsescu are pretenţia ca poporul să i se adreseze cu "Domnule preşedinte" şi să-i respecte poziţia de şef al statului nu trebuie să se mai creadă căpitanul Jack Sparrow. Dacă un ziarist îl aţâţă (sic!) spunându-i "Ştiţi că eu pricep mai greu", nu trebuie să intre în joc şi să-i răspundă sarcastic: "N-am dubii". Însă asta nu o justifică nicicum pe Corina Drăgotescu, care crede că publicul îi iubeşte pe ziariştii care se poartă ca un aprozarist de la sfârşitul anilor ‘80. Agresiv, şmecher şi mai superficial decât al 53-lea roman de Sandra Brown.

Dar Corina Drăgotescu intuieşte bine. Asta vrea consumatorul de "ştiri": atitudine, ca la Dana Grecu sau Mircea Badea. Dacă nu aveam "incidentul" provocat de Corina Drăgotescu, ce ne făceam? Dezbăteam problema contribuţiei României la fondul de solidaritate a UE? Cui îi pasă dacă vom cotiza cu 2,5 miliarde de euro sau cu doar două miliarde? Adormea telespectatorul cu o bere în stânga şi telecomanda în dreapta. Mulţumită realizatoarei "Zonei de impact" am avut toată seara o incitantă discuţie despre noile atacuri ale lui Băsescu împotriva jurnaliştilor (de parcă el era personajul negativ din "Fălci", iar presa ar fi formată din copiii inocenţi care se joacă pe plajă.).

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi seară, într-un moment de furie amestecată cu ruşine faţă de ceea ce se întâmplă cu meseria mea, m-am gândit: oare Corina Drăgotescu n-ar fi câştigat mai bine dacă vindea zarzavaturi în piaţă? Greşeam. Corina Drăgotescu merită să fie bine plătită pentru că este o jurnalistă excelentă. Ne reprezintă.