Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord vrea pace cu SUA
Coreea de Nord vrea pace cu SUA

Coreea de Nord vrea pace cu SUA

Coreea de Nord a anunţat astăzi, prin intermediul cotidianului său oficial, că vrea semnarea rapidă a unui tratat de pace cu Statele Unite, pentru a pune capăt războiului coreean.

"Este urgent să înlocuim armistiţiul cu un acord de pace", a relatat Rodung Sinmun, citat de agenţia de presă KCNA, preluată de Mediafax. "Încheierea rapidă a unui acord de pace ar permite schimbarea relaţiilor de beligeranţă dintre Republica Populară Democratică a Coreei (RPDC) şi Statele Unite în relaţii paşnice, fondate pe încredere, pentru a asigura o pace durabilă şi stabilitatea în peninsulă", a adăugat publicaţia.

Americanii solicită denuclearizarea

Războiul din Coreea (1950-1953) s-a încheiat printr-un armistiţiu, însă fără un tratat de pace, lăsând peninsula coreeană, din punct de vedere tehnic, încă în stare de război.
Semnarea unui tratat de pace ar necesita, pe lângă semnătura SUA, şi pe cea a Chinei, parte a conflictului coreean. Statele Unite au precizat de mai multe ori că participarea lor la un tratat de pace între cele două Corei şi normalizarea relaţiilor cu Coreea de Nord depind de progresele înregistrate de Phenian în vederea denuclearizării, proces marcat de un impas.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: