Beck Laxton (46 de ani) şi Kieran Cooper (44 de ani) şi-au tratat fiul ca şi cum ar fi fost de gen neutru. Cei doi l-au strigat "copilul", l-au încurajat să se joace şi cu păpuşi, şi cu Lego, i-au zugrăvit camera în galben şi i-au permis să poarte atât în haine pentru băieţi, cât şi pentru fete.
În urmă cu un an, părinţii lui Sasha au stârnit controverse, după ce au refuzat să dezvăluie sexul copilului lor. Motivul invocat de aceştia este că au dorit să evite stereotipuri legate de gen. "Stereotipurile sunt, prin definiţie, stupide. De ce ai vrea să îndeşi oameni într-o cutie? ", a spus Beck Laxton.
Încă de dinainte ca băiatul să vină pe lume, părinţii nu au vrut să ştie sexul copilului lor. Chiar şi după naştere, ei au aşteptat treizeci de minute înainte să întrebe asistentele dacă au băiat sau fată. Atunci au decis să îi pună un nume care s-ar potrivi ambelor situaţii: Sasha.
Cuplul a decis, recent, să dezvăluie acum că Sasha este băiat, deoarece copilul a început şcoala şi nu credeau că ar fi reuşit să păstreze secretul. Mama băiatului povesteşte că a a trecut printr-o perioadă dificilă, în care era văzută ca "femeia dereglată, care nu ştie dacă are un băiat sau o fată". Tatăl, Keiran Cooper, spune că i-a acordat libertatea de a fi interesat de orice. "Dacă Sasha vrea să se îmbrace în haine de fată, aşa să fie… Dar nu în forţăm", a spus acesta.
Psihologul Dr. Daragh McDermott este de părere că nu se poate preconiza pe termen lung ce efecte va avea această situaţie asupra copilului. "Pe măsură ce copiii cresc, îşi dezvoltă simţul sinelui, care va include şi identitatea genului lor", a explicat psihologul.
Sasha nu este singurul copil crescut astfel. Anul trecut, Kathy Witterick şi David Stocker au anunţat că îşi vor educa bebeluşul pe nume Storm ca şi cum ar fi de gen neutru.