Controverse în cazul morții Raisei! Mai mulți polițiști și martori vor fi audiați

Controverse în cazul morții Raisei! Mai mulți polițiști și martori vor fi audiați Sursă: Arhivă EVZ

Au ieșit la iveală noi detalii în cazul morții Raisei. Potrivit declarației făcute de avocatul familiei fetiței omorâte pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției, mai mulți polițiști și martori urmează a fi audiați.

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că informația din presă, legată de lovirea cu piciorul a victimei de către polițistul vinovat este anchetată de procurori și este susținută și completată de martori. Poliția ia apărarea șoferului.

„Sunt multe elemente care ar trebui clarificate”

Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat cu polițistul a mers fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare.

Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate””, a afirmat avocatul familiei fetiței decedate, potrivit RomâniaTV.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, spune că gestul colegilor polițistului de a-l acoperi cu o altă haină, imediat după accidentul  a fost o încercare de a-l proteja fizic de frig și nicidecum o încercare de-ai ascunde identitatea, așa cum s-a vehiculat.

„Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității). Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

Sute de oameni au protestat în fața Secției 5 de Poliție

Sâmbătă, sute de oameni îndurerați de felul tragic în care a sfârșit Raisa s-au adunat la un protest în fața Secției 5 de Poliție a Capitalei.

„Mame, tați, bunici… haideți toți, cu mic, cu mare, să fim solidari, umani și să fim alături de familia îndurerată a fetiței”, au transmis, pe Facebook, organizatorii protestului intitulat „Dreptate micuței Raisa”.