Ce pedeapsă va primi polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni? Martorii au spus totul

Ce pedeapsă va primi polițistul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni? Martorii au spus totul Sursă: Arhivă EVZ

Apar noi dezvăluiri referitoare la accidentul de joi, 13 ianuarie, din Sectorul 1, București, care a fost soldat cu decesul unei copile de 13 ani și cu rănirea altei fetițe în vârstă de 11 ani. La momentul redactării acestui articol, medicii efectuează autopsia minorei decedate. Românii sunt revoltați, martorii încep să vorbească. În scandalul cu pricina a intervenit și premierul Nicolae Ciucă. Procurorii analizează detaliile.

Românii au răbufnit. Oamenii își exprimă nemulțumirile cu privire la evenimentul rutier de joi, în care a fost implicat un echipaj de poliție, acuzat în prezent că a încercat mușamalizarea situației, după ce o fetiță de 13 ani și-a pierdut viața și o alta a suferit răni, care, din fericire, nu au fost letale.

„I-a interesat să mușamalizeze, că asta e România”

„Una era aici, aruncată, au mutat-o. Și cea de acolo… nu i-a interesat de ea. Salvarea a venit după un sfert de oră, la fata cu piciorul rupt după 20 de min. I-a interesat să mușamalizeze, că asta e România”, a transmis un martor de la locul accidentului.

Medicii au încercat resuscitarea fetiței în vârstă de 13 ani, însă nu au reușit să o readucă la viață. La momentul actual, cea de-a doua fetiță se află internată în spital.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul de față de intervenit inclusiv premierul Nicolae Ciucă, care a solicitat medicilor să îngrijească îndeaproape de minoră. „Am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, a spus prim-ministrul cu referire la fetiță.

Premierul Nicolae Ciucă intervine în scandalul accidentului din Sectorul 1

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a mai transmis Nicolae Ciucă cu privire la evenimentul care a scandalizat bucureștenii.

Gest revoltător al polițistului! A verificat cu piciorul dacă victima mai trăia

Situația este cu atât mai sensibilă cu cât martorii au dezvăluit că polițiștii ajunși la locul accidentului au încercat să-l ascundă pe colegul lor în spatele unui tomberon. Potrivit mărturiilor bucureștenilor, nu polițistul a fost cel care a sunat la salvare pentru a cere ajutor medicilor, ci un alt cetățean care se afla în apropierea trecerii de pietoni unde a avut loc impactul.

„Am fost martoră când au scos polițistul, l-au ascuns după cazane și i-au dat o geacă și l-au ascuns în spate”, a povestit ruda uneia dintre fetițe. Antena3 a prezentat imagini care l-au surprins pe agent verificând cu piciorul dacă victima în vârstă de 13 ani mai trăiește sau nu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a transmis că „urmează să se stabilească în cadrul anchetei inclusiv detalii tehnice, dacă erau semnale sau nu și care era misiunea în care era angrenat polițistul”.

Noi detalii din ancheta demarată de procurori

Dosarul în care este cercetat autorul faptelor, în vârstă de 30 de ani, rămâne la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 momentan, pentru infracțiunea de ucidere din culpă, pentru care, însă, nu se poate dispune reținerea deoarece limita de pedeapsă este de cinci ani. Pentru ca polițistul să poată fi reținut, limita de pedeapsă ar trebui să fie de peste cinci ani.

La momentul redactării acestui articol, procurorii hotărăsc într-o ședință dacă vor face încadrarea faptei în limitele de pedeapsă de la doi la șapte ani, au susținut surse citate de Antena3.

Oamenii legii vor trebui să stabilească din ce motiv polițistul nu avea semnalele acustice și luminoase pornite, în cazul în care se afla în misiune, pentru că din datele care au fost publicate până în prezent, rezultă că acestea au fost pornite abia după accidentarea fetiței.