Evenimentul Zilei > Social > De tot râsul. Un fost cadru MAI a pierdut tot! A fost amendat și furat
De tot râsul. Un fost cadru MAI a pierdut tot! A fost amendat și furat

De tot râsul. Un fost cadru MAI a pierdut tot! A fost amendat și furat

Arma unui fost cadru MAI a fost găsită într-un tomberon. Hoții i-au vandalizat mașina și i-au furat pistolul, dar cel sancționat a fost chiar păgubitul. Neatenția l-a costat scump!

Autoturismul unui fost polițist a fost vandalizat, iar hoții au furat tot ce se putea din rucsacul acestuia, printre care şi un pistol cu 18 gloanţe.

Poliţiştii Secţiei 1 din Timişoara au intrat marţi seară în alertă după ce, printr-un apel la 112 s-a reclamat faptul că „în cursul serii, în intervalul orar 21:30 – 22:30, autor necunoscut ar fi sustras, dintr-un autoturism parcat pe strada Gheorghe Dima, un rucsac, care conţinea un laptop, o armă letală, calibru 9 mm şi un încarcător cu 18 cartuşe”.

Autoritățile au ajuns la fața locului și au aflat că păgubitul este chiar un fost cadru MAI. Acesta era deținător legal de armă. După doar trei ore de la apel, o femeie de 30 de ani a ajuns la secția de poliție și a declarat că a găsit pistolul într-un tomberon.

Hoțul a scăpat basma curată, păgubitul a fost amendat

”În urma verificărilor efectuate stabilindu-se că este arma sustrasă, în cursul serii de 4 ianuarie a.c., din automobilul parcat pe strada Gheorghe Dima din municipiul Timişoara. Totodată, au fost recuperate şi cele 18 cartuşe”, a transmis Poliţia Timiş.

Pistol rusesc
Sursa: arhiva EVZ

Potrivit autorităților, vinovatul nu a fost identificat, dar fostul polițist, păgubitul, a fost amendat și lăsat fără permis de armă pentru că nu și-a supravegheat pistolul. Hoțul avea ocazia să facă o serie de ravagii, iar situația putea fi mult mai gravă.

Un polițist a rămas fără carnet

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, a fost lăsat fără permis 30 de zile. Acesta a făcut o depăşire neregulamentară, iar superiorii nu l-au putut ierta.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, polițistul nu se afla într-o misiune urgentă, iar graba acestuia nu a fost justificată.

„Colegul nostru se afla în timpul serviciului, dar nu circula în regim prioritar, neavând în funcţiune semnalele acustice şi luminoase. El a fost sancţionat contravenţional, iar complementar s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, potrivit Realitatea.