Contribuabilul on-line

Contribuabilul on-line

Gata cu cozile la Administratia Financiara pentru depunerea fiselor fiscale! Incepand cu anul viitor, contribuabilii persoane fizice vor putea depune on-line declaratiile de venit, pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Iar daca vor avea de achitat sume mici, cetatenii vor putea efectua plata prin card. Firmele din toata tara vor putea si ele sa-si depuna declaratiile fiscale pe internet tot de la 1 ianuarie 2008. In prezent, acest serviciu este disponibil marilor contribuabili la bugetul de stat, precum si companiilor mai mici din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Strategia ANAF pentru perioada 2007-2011, lansata ieri, vizeaza si imbunatatirea asistentei contribuabilului. Potrivit lui Daniel Chitoiu, presedintele institutiei, personalul care lucreaza cu cetatenii va avea grija ca acestia sa „nu greseasca in declarare sau in plata obligatiilor fiscale”.

De asemenea, angajatii ANAF din teritoriu vor fi instruiti in domeniul legislatiei fiscale, astfel incat functionarii si contribuabilii din toate judetele tarii sa interpreteze unitar legislatia fiscala. Pe langa scaderea valorii contributiilor sociale cu 6%, firmele au parte si de o noutate privind plata acestor contributii. Incepand cu 2008, companiile vor depune o singura declaratie la ANAF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Casa Nationala de Asigurari Sanatate, Casa de Pensii si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca isi vor prelua datele din sistemul informatic al ANAF. Plata se va face global, intr-un singur cont pentru toate contributiile.

„Deci nu se mai fac intre 10 si 50 de plati lunar pentru toate contributiile, ci o singura plata intr-un cont al trezoreriei, urmand ca repartizarea pe bugete sa fie facuta de ANAF”, precizeaza Daniel Chitoiu. De asemenea, contributiile sociale vor scadea cu pana la 6%.