Evenimentul Zilei > Actualitate > Contrabandişti cu cereale, reţinuţi la Iaşi
Contrabandişti cu cereale, reţinuţi la Iaşi

Contrabandişti cu cereale, reţinuţi la Iaşi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi şi ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au anihilat astăzi o reţea de contrabandă cu cereale importate din Republica Moldova cu acte false.

În urma celor 18 percheziţii domiciliare şi la sediul unor firme, efectuate în judeţele Iaşi şi Călăraşi, procurorii au reţinut şi pus sub învinuire pentru evaziune fiscală şi spălare de bani 12 persoane fizice şi nouă persoane juridice. Membrii reţelei sunt acuzaţi şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Prejudiciul cauzat de aceştia, prin trecerea prin vamă cu acte false a peste 7.000 de tone de cereale, se ridică la suma de 600.000 de euro.
“Învinuiţii au efectuat importuri de cereale din Republica Moldova, prin Vama Sculeni, în cantităţi mai mari decât cele declarate la punctul vamal, cerealele fiind declarate în altă categorie decât cea reală, de exemplu grâu furajer în loc de grâu panificabil. Persoanele din reţea utilizau borderouri false pentru acoperirea cantităţilor de grâu importate şi nedeclarate la vamă şi pentru ridicarea în numerar de la bancă a sumelor de bani rezultate din vânzarea acestora. În această modalitate au comercializat aproximativ 7.000 de tone de cereale iar veniturile obţinute nu au fost evidenţiate în actele contabile tocmai în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente", a precizat procurorul Iulia Diaconu, şefa DIICOT Iaşi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: