Consultatii gratuite pentru fumatori

Consultatii gratuite pentru fumatori

Campanie. Ministerul Sanatatii Publice, in colaborare cu Institutul de Pneumologie "Marius Nasta", a lansat ieri programul "Stop Fumat", care incurajeaza si-i ajuta pe fumatori sa renunte la acest viciu.

Programul ofera sprijin celor care doresc sa se lase de fumat, prin asigurarea unor consultatii gratuite si a tratamentului medicamentos. Daca esti fumator si vrei sa te lasi, tot ce trebuie sa faci este sa suni la numarul TEL VERDE: 08008 sau la 0800.878.673.86.28.

Persoanele vor primi asistenta medicala si medicamente prescrise de medici specialisti pneumologi. La acest program au acces toti fumatorii, asigurati sau neasigurati. „Dorim sa-i ajutam pe fumatori sa vindece dependenta de nicotina”, a declarat Magda Ciobanu, coordonator. Durata tratamentului este de doua-trei luni. Finantarea programului se va face din taxa pe viciu.

Programul mai desfasoara activitati de distribuire de materiale educationale in scoli si licee, referitoare la gravitatea consumului de nicotina, sau concursuri care sa scada interesul pentru fumat. Bugetul alocat este de 450.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News