"Este nevoie de o reformă în sistemul sanitar deoarece, în prezent, acesta se confruntă cu o serie de probleme, începând cu cele de finanţare până la calitatea serviciilor medicale. La elaborarea proiectului pe care îl vom prezenta Guvernului României vom coopta pe toţi cei interesaţi de acest act normativ, medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor, pe cei ai sindicatelor etc. Estimăm o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să avem un proiect pe care să îl supunem dezbaterii publice", a declarat medicul Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.
Schimbări noi la capitolele legate de organizarea spitalelor
Ministrul RITLI a mai adăugat că, noul proiectul legislativ va prevede schimbări în ceea ce priveşte capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurări sociale, malpraxis etc.
Raed Arafat, așteptat să colaboreze la noua lege
În următoarele zile, Ministerul Sănătăţii va prezenta un calendar al noilor consultări. "Îl aşteptăm pe Raed Arafat să colaboreze cu noi. Este un specialist foarte bun pe care îl apreciem, cu expertiză care trebuie folosită. În plus, este preşedintele Comisiei de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm să discutăm pe marginea viitoarei legi. Am vorbit cu dl Arafat înainte să plece şi l-am rugat să rămână, este un specialist care ne este de folos, care gestionează foarte bine urgenţa", a spus ministrul Ritli, la sediul MS.
El a adăugat că aşteaptă telefonul doctorului Arafat, iar în ceea ce priveşte posibilitatea revenirii acestuia în postul de subsecretar de stat a spus că este vorba despre o decizie politică şi în acest sens se poate pronunţa numai premierul.
„În prezent, în funcţia pe care a ocupat-o dr.Raed Arafat rămâne dr. Andrei Georgescu care este şi el specialist pe domeniul urgenţei’, a menţionat ministrul.