„Noi am fost informaţi de către Curtea Constituţională despre validarea alegerilor prezidenţiale. Prin această hotărâre a CCR se solicită conform legii depunerea jurământului. Depunerea jurământului ar trebui făcută în data de 21 decembrie, dar este o duminică, când Parlamentul nu funcţionează. Am solicitat în scris un punct de vedere al Curţii Constituţionale, să ne spună foarte clar dacă suntem ţinuţi de această dată de 21, fiindcă atunci vom convoca o şedinţă comună solemnă a Parlamentului pentru ca preşedintele ales să depună jurământul sau putem să o facem mai devreme. (…) Noi am opinat că ar putea să fie vineri, dar dacă se poate vineri atunci se poate şi joi”, a spus Dumitrescu, marţi, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Dumitrescu a subliniat faptul că judecătorii Curţii vor trebui să indice varianta constituţională, pentru că este 'un preşedinte în exerciţiu care îşi duce la sfârşit mandatul până la depunerea jurământului de către noul preşedinte şi atunci nu îi poţi scurta mandatul nici măcar cu o zi'.

„Nu ai voie să ai între mandate o vacanţă a postului. Este o chestiune care priveşte dreptul şi funcţionarea mandatului. (…) Nu uitaţi că şi Parlamentul are obligaţii din punct de vedere al asigurării constituţionalităţii”, a mai spus Dumitrescu.