Condamnați la moarte pentru spionaj în favoarea Israelului

Condamnați la moarte pentru spionaj în favoarea Israelului

Trei libanezi au fost condamnaţi vineri la moarte, de către un tribunal military, pentru spionaj în favoarea Israelului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Tribunalul “l-a condamnat la pedeapsa cu moartea pe deţinutul Moussa Ali Moussa, găsit vinovat de contactarea inamicului israelian şi de faptul că i-a furnizat informaţii", a declarat un official libanez. Moussa Ali Moussa a furnizat Israelului, între 2000 şi 2010, “informaţii despre oficiali Hezbollah”.

Instanţa militară i-a condamnat la moarte, în contumacie, şi pe Ali Sweid şi Ahmed Hussein Abdallah, tot pentru spionaj în favoarea Israelului. Începând din aprilie 2009, peste 100 de persoane au fost arestate în Liban sub acuzaţia de spionaj în contul Israelului, inclusiv militari şi angajaţi din sectorul telecomunicaţiilor. Libanul şi Israelul sunt în continuare, teoretic, în stare de război. Dacă un judecător stabileşte că o asemenea colaborare a condus la moartea unor libanezi, el poate cere aplicarea pedepsei capitale. Până în prezent, cinci persoane au fost condamnate la moarte, dar niciuna dintre sentinţe nu a fost executată. Între acuzaţi se află şi un fost general de armată, un cadrul foarte respectat al unei mişcări aliate cu Hezbollah, Fayez Karam.

Ne puteți urmări și pe Google News