Companiile moderne functioneaza la un nivel maxim de eficienta cu ajutorul unor sisteme BMS obtinute de la furnizori de top
Editura Evenimentul si Capital

Companiile moderne functioneaza la un nivel maxim de eficienta cu ajutorul unor sisteme BMS obtinute de la furnizori de top

Autor: | | 0 Comentarii | 256 Vizualizari

Un BMS (Building Management System) este un sistem care permite gestionarea eficienta a unei cladiri din punct de vedere a dferitelor elemente ce pot fi masurate si se afla in legatura directa cu siguranta si confortul oamenilor.

Pe scurt, prin aceste sisteme BMS intelegem dispozitive ce urmaresc si centralizeaza informatii privind temperatura, lumina, circulatia aerulului, electricitatea sau sistemele de siguranta dintr-o cladire.

Pe langa componentele fizice utilizate, un sistem BMS functioneaza cu ajutorul unor programe rulate pe un computer care permit centralizarea parametrilor urmariti.

Fie ca aceste sisteme se folosesc in cadrul unor cladiri mari, unde se pune un accent mai deosebit pe economia de resurse si nevoia asigurarii unei sigurante sporite, sau in cadrul unor cladiri mai mici, utilitatea lor este evidenta pentru ca ofera control direct si integrat asupra unor parametri ce altfel trebuie monitorizati manual si separat.

Pentru o mai buna intelegere a functionalitatii lor, specialistii Helinick.ro, lideri pe piata acestor sisteme, ne prezinta cu exactitate acei parametri ce pot fi monitorizati si gestionati utilizand sistemele BMS:

 • Gradul de luminozitate atat din interiorul, cat si din exteriorul unor cladiri, in functie de date precum ora din zi, anotimpul sau nivelul luminii naturale;
 • Informatii privind sistemele de incalzire, racire sau ventilatie puse in functiune in permiterul cladirii;
 • Monitorizarea resurselor si a utilitatilor, adica apa curenta, energia electrica sau gazele naturale;
 • Gestiunea si monitorizarea sistemelor de securitate, precum si a altor sisteme cu obiective similare.

Care sunt avantajele sistemelor de tip BMS?

Desi aparent singurul avantaj pare a fi gestionarea mai buna a sistemelor tehnice, beneficiile sunt mai multe si mai convingatoare. Asadar, sistemele BMS permit:

 • Asigurarea unui nivel superior de siguranta in cladire – Siguranta este sinonima cu controlul si prevenirea optima a situatiilor nedorite. Sistemele BMS pot centraliza date generate si colectate de sistemele de securitate, iar numarul de accidente sau furturi este redus in timp datorita preventiei eficiente a acestora.
 • Compania cheltuie mai putini bani pe resurse si utilitati – Sistemele BMS reusesc obtinerea unor date cu adevarat valoroase despre diferitele criterii de confort din companie (temperatura, lumina naturala s.a.m.d). Acest lucru permite folosirea eficienta a resurselor, evitandu-se consumul suplimentare de curent electric, gaz sau alte materiale de administratie si intretinere.
 • Bunastarea si confortul din cladire ating un nou nivel – Temperatura nu mai trebuie reglata manual, sistemele de securitate isi fac treaba eficient, becurile se pot aprinde singure in functie de lumina naturala etc. Beneficiile de confort sunt cu adevarat convingatoare.
 • Probleme sunt solutionate rapid – Eficienta controlului si rapiditatea centralizarii informatiilor permit o desfasurare mai optima a interventiilor de remediere si alertare.
 • Cunoscand toate aceste informatii, putem spune cu usurinta ca beneficiile sunt convingatoare si solide. Pentru a ne asigura ca alegem sisteme optime pentru indeplinirea tuturor aceste standarde de calitate, este important sa apelam la experienta unor companii cu vechime.

  Firma Helinick.ro este lider pe piata sistemelor de securitate din Romania, iar aceasta se recomanda a fi una din primele companii care au introdus sisteme BMS la noi in tara.

  Compania pune accent pe profesionalism, punctualitate si crearea unei relatii trainice cu clientii.

  Serviciile oferite se ridica la un nivel foarte inalt care asigura succesul in cazul oricarui client, indiferent de cerintele acestuia sau particularitatile spatiului vizat.

  Telefon: 0742 113 861

  Pagina 1 din 1
  Tag-uri: BMS  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Economie

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI

  Articole salvate