Comisia Nana l-a audiat pe primarul localităţii din Călăraşi

Comisia Nana l-a audiat pe primarul localităţii din Călăraşi

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, l-a audiat pe primarul localităţii, Gheorghe Dragomir. Preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea (foto), a anunţat ieri că miercuri au fost invitaţi şi reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dragomir, a declarat că reconstituirea drepturilor de proprietate pentru terenurile agricole din zona localităţii pe care o administrează s-a desfăşurat corect.

"Am prezentat documente, o parte din documentele care mi s-au cerut la comisie. Urmează să aducem diferenţa de documente. (...) Sunt documente cu caracter de protocol, exact cum au fost stabilite de comisii. Sunt documente care au fost stabilite la nivel de comisie locală, comisie judeţeană. Documente care să ateste toate suprafeţele de pe raza comunei Nana cu privire la punerea în posesie, la constituire şi la reconstituire", a spus Gheorghe Dragomir, după audieri, conform Agerpres.

El a precizat că a aflat despre achiziţia unor terenuri agricole de pe raza comunei de către fiica preşedintelui Băsescu abia după ce documentele în cauză au fost aduse la Registrul Agricol pentru înscriere. "Tranzacţiile nu se fac în primărie, tranzacţiile se fac la notariat sau la judecătorie. De la primărie se solicită un certificat fiscal", a argumentat edilul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă a fost contactat de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, Dragomir a răspuns că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. "Domnul Rădulescu nu m-a contactat niciodată pe mine direct, o spun sub cuvânt de onoare. Pe altcineva din primărie nu ştiu, că n-am fost prezent acolo", a susţinut primarul comunei Nana.

De asemenea, întrebat de jurnalişti, edilul a precizat că Ioana Băsescu nu a trecut prin comuna Nana. Prefectul: Totul s-a făcut legal Președintele comisiei, Eugen Nicolicea, a precizat că până acum au fost audiaţi reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Călăraşi şi prefectul judeţului Călăraşi. El a afirmat că prefectul de Călăraşi a venit bine documentat, "cu concluzii foarte clare" în vreme ce reprezentanţilor OCPI "le va lua mai mult timp până când vine setul doi de documente, adică aproximativ o săptămână".

Reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile din localitatea Nana s-a făcut legal, conform documentelor deţinute de Prefectura Călăraşi, a declarat luni, la Parlament, prefectul George Iacob, precizând că despre restul tranzacţiilor cu aceste terenuri nu poate spune nimic pentru că acestea au fost înţelegeri private. El a adăugat că, potrivit datelor prefecturii, terenurile de pe raza localităţii Nana nu au aparţinut Institutului Fundulea şi a menţionat că Parchetul nu a solicitat detalii pe această temă.