Evenimentul Zilei > Politica > S-a încheiat votul în Colegiul 19
S-a încheiat votul în Colegiul 19

S-a încheiat votul în Colegiul 19

Prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 19 din Bucureşti era, la ora 18.00, de 11,54 %, procesul electoral desfăşurându-se fără incidente, a anunţat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan. Alegătorii din cele 61 de secţii de vot ale Colegiului 19 din Capitală sunt aşteptaţi, astăzi, la urme, începând cu ora 7.00, pentru a-şi alege reprezantantul în Camera Deputaţilor. Cele două candidate sunt Teo Trandafir, reprezentanta Partidului Democrat Liberal, şi Liliana Mincă, din partea Alinaţei PSD-PC.

Biroul Electoral Municipal anunţa, prin intermediul purtătorului de cuvânt Iulian Ivan, o prezenţă la vot la ora 14.00 7,66%, după ce la ora 10.00 era de doar 1,85%.
Până la această oră, cea mai mare prezenţă la vot a fost înregistrată în:
Secţia 736 – 13,25%
Secţia 727 – 12,24%
Secţia 704 – 11,84%

La polul opus se află secţiile cu participare scăzută:
Secţia 709 – 4,02%
Secţia 755 – 4,78%
Secţia 756 – 5,29%

Potrivit datelor parţiale cu privire la prezenţa la urne până la ora 10.00, cei mai vrednici au fost alegătorii din secţiile 736 (4,10%), 727 (3,01%), 738 (2,97%). Cea mai slabă prezenţă la vot s-a constatat în secţiile 742 (0,92%), 658 (1,08%), 722 (1,11%).
Teo este neliniştită
10.00 Prezentă la urne la ora 10.00, contracandidata din partea PDL, Teodora Trandafir, a refuzat să facă declaraţii de presă în secţia de votare. Însoţită de fiica sa, Maia, Teo nu şi-a ascuns emoţiile şi a mărturist că de două zile este cuprinsă de nelinişte. Ea dedică eventuala victorie la urne echipei de campanie  care fost mereu alături şi spune că astăzi va lua pulsul alegerilor din secţiile de votare pe care le va vizita.
Liliana nu se victimizează
09.00 "Am emoţii. Orice om are emoţii, dar las în puterea lui Dumnezeu rezultatul", a spus Liliana Mincă, prezentă în urmă cu o oră la secţia de vot unde este arondată.
Spunând că este o femeie puternică, Mincă a invitat presa să participe la numărarea voturilor pe care o va face, alături de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi soţul său, după închiderea urnelor de la ora 21.00.
Numărul bucureştenilor din Colegiul 19 care au votat până la ora 10.00 a fost de 1.932.

Preţul unui vot, între 50 şi 100 de lei

Ştefan Florescu, directorul de campanie Lilianei Mincă, a declarat, pentru Mediafax, că oameni din PDL cumpără voturi de la cetăţeni în toate secţiile de votare din zona Colegiului.

Florescu susţine că grupuri de oameni ai PDL intră în scările de bloc din mai multe zone, cum ar fi străzile Coştila şi Uioara, şi oferă cetăţenilor între 50 şi 100 de lei pentru a vota candidatul PDL, Teo Trandafir. Potrivit lui Florescu, PDL a adus şi microbuze cu număr de Dâmboviţa cu tineri care intră în scările de bloc şi „îi scot pe cetăţeni la vot”. El a adăugat că este vorba de aceleaşi microbuze care au fost timp de două săptămâni implicate în campania PDL.

Întrebat ce dovezi există în acest sens, Florescu a arătat că o echipă a unui post de televiziune i-ar fi filmat pe cei din scările de bloc.
Fiecare secţie de votare are câte cinci cabine de vot, cinci ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi o ştampilă de control. Pentru acest tur de scrutin s-au tipărit 115.045 buletine de vot, a precizat Prefectura Capitalei.
La alegerile de astăzi pot vota doar alegătorii care locuiesc pe raza Colegiului 19, cuprins între Şoseaua Giurgiului, Şoseaua Olteniţei şi Bulevardul Constantin Brâncoveanu, la secţia de votare unde este arondată strada de domiciliu.
Alegătorii trebuie să se prezinte la secţiile de vot cu buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie valabile, iar cei care sunt elevi în şcolile militare, pot veni cu carnetul de serviciu militar.
Liliana Mincă se va afla pe prima poziţie a buletinelor de vot, poziţia a doua fiind ocupată de Teodora-Virginia Trandafir.
Persoanele netransportabile pot solicita urna mobilă, dar numai pe bază de cerere şi cu documente medicale ce dovedesc boala sau invaliditate. Solicitarea pentru urna mobilă va fi adresată secţiei de votare la care aceste persoane sunt arondate.
La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă va testa un proiect-pilot de informatizare a secţiilor de votare, anunţă Mediafax.
Urnele se vor închide la ora 21.00.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: