Coaja de banană are proprietăți nebănuite. La ce poate fi folosită și cât e de sănătoasă

Coaja de banană are proprietăți nebănuite. La ce poate fi folosită și cât e de sănătoasăBanane. Sursa foto: Pixabay

Coaja de banană nu mai trebuie aruncată deoarece o puteți folosi la preparatele de patiserie. Așadar, de fiecare dată când cureți o banană și arunci coaja, arunci o gustare gustoasă și hrănitoare.

Coaja de banană, un ingredient ideal pentru sănătate

Un studiu recent a arătat că, dacă cojile de banane sunt uscate și măcinate devin o făină care poate fi folosită la produsele de patiserie. Preparatele au un un gust la fel de plăcut ca fructul în sine, dacă nu mai bun față de cele din făină de grâu.

Atunci când produsele experimentului au fost testate de consumatori, aceștia au spus că sunt la fel de mulțumiți de arome ca și de prăjiturile cu zahăr.

Potrivit studiului, veți obține și o porție generoasă de minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului. Așa că n-ar fi rău să îmbogățiți cu coji de banană prăjiturile deoarece au un conținut mult mai mare de fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanti.

Banane, Fructe, Organic, Galben, SănătosCoaja de banană, un ingredient ideal pentru sănătate. Sursa foto: Pixabay

Biscuiții și fursecurile rezistă mai mult timp

Există și un dezavantaj în adăugarea de făină din coajă de banană, biscuiți au devenit prea închiși la culoare și un pic cam tari, posibil din  cauza fibrelor suplimentare. Dar când s-au făcut cu făină mai puțină făină textura fursecurilor a devenit mult mai plăcută și, de asemenea, s-au păstrat mult mai bine pe raft timp de trei luni, la temperatura camerei.

Studiul a sugerat că se poate lua în considerare ideea de a folosi acest tip de făină pentru paste sau pâine datorită beneficiilor. Coaja galbenă a fructului oferă o culoare naturală alimentară, deci n-ar mai trebui coloranți artificiali.

Coaja de banană poate îmbogăți pâinea

Cercetătorii arată că înlocuirea cu până la 10% din făina de grâu cu cea de banană poate îmbogăți pâinea cu proteine, carbohidrați și grăsimi naturale.

Transformarea cojilor de banană în făină contribuie, de asemenea, la reducerea risipei alimentare deoarece coaja reprezintă cam 40% din greutatea unei banane. Același lucru este valabil și pentru cojile de la alte fructe, cum ar fi  cele de mango, care s-a dovedit că sporește proprietățile antioxidante din prăjiturii și îmbunătățește aroma. Așa că data viitoare când desfaceți o banană de coajă, luați în considerare păstrarea ei, scrie sciencealert.com.

Ne puteți urmări și pe Google News