Pentru gestul său, Luis Suárez e considerat de uruguayeni un adevărat erou, alături de portarul Fernando Muslera, care a apărat două şuturi ale ghanezilor la loviturile de departajare, şi Sebastián Abreu, cel care a transformat incredibil, cu o "scăriţă", penaltyul decisiv.
"Las manos de Dios Suárez", titrează cunoscutul cotidian spaniol "As", care readuce în actualitate celebra expresie atribuită golului marcat Angliei de Maradona la Mondialul din 1986.
"Euforia en Montevideo"
Din cauza cartonaşului roşu primit aseară, Luis Suárez va fi doar spectator la meciul cu Olanda din semifinale. Alături de Suárez, în tribune va lua loc şi fundaşul Jorge Fucile, cumul de cartonaşe galbene.
"Când am văzut că mingea trimisă de Gyan a lovit bara, am explodat de bucurie", a spus Suarez.
Calificarea echipei lui Óscar Wáshington Tabárez Silva în semifinale a fost sărbătorită cu fast în Uruguay. Suporterii au invadat "Plaza Independencia" din Montevideo, celebrând calificarea istorică a Uruguayului în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud.
"Euforia en Montevideo" titrează publicaţia uruguayană "Observa", care acordă spaţii largi victoriei la penaltyuri a Uruguayului în faţa Ghanei.
"N-am jucat bine"
"Am suferit atât, însă suntem printre cele mai bune patru echipe din lume! Penaltyul executat de mine? M-am întrebat dacă să dau scăriţă, însă în final am tras normal. Trebuia să marchez, nu m-am gândit decât la asta", a spus căpitanul Diego Forlan.
La rândul său, selecţionerul Óscar Tabárez a recunoscut că echipa sa nu a jucat bine. "Este un moment special pentru mine. Nu am jucat bine, însă ne-am calificat. Aceşti jucători sunt într-adevăr puternici, orgolioşi. Legătura care există între ei este foarte puternică", a mai spus Tabárez, care a adăugat că echipa sa se pregăteşte pentru a câştiga următorul meci, din semifinale.