Cluj: un procuror şi trei poliţişti, acuzaţi de arestare ilegală

Cluj: un procuror şi trei poliţişti, acuzaţi de arestare ilegală

Judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) au decis că în cazul Anei Varga, din Cluj-Napoca, un procuror şi trei politişti, toţi în funcţii, se fac vinovaţi de încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă şi a dreptului privind respectarea vieţii private şi de familie.

În decembrie 2000, la câteva zile după arestarea unui fost colonel al serviciului secret al Ministerului de Justiţie, Floricel Vitan, care a câştigat săptămâna trecută un proces la CEDO, la locuinţa Anei Varga s-au prezentat procurorul Florin Maghiar, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, comisarul-şef Dănuţ Boloş şi comisarul Cornel Tuşelea. Ana Varga susţine că nu i-a fost prezentat niciun document de percheziţie. „Îi dădusem bani lui Floricel Vitan şi mi-au cerut chitanţa care demonstra acest lucru. Când m-am dus în dormitor, au venit după mine şi au sărit pe mine“, a spus Ana Varga.

Ulterior, Ana Varga, Gruia Varga, soţul ei, şi nepotul Flaviu Varga au fost arestaţi pentru ultraj, deoarece, susţin anchetatorii, cei trei s-ar fi opus prin forţă efectuării percheziţiei. De fapt, procurorul şi poliţiştii au căutat un caiet în care Ana Varga, cunoscută sub numele de cămătăreasă a poliţiştilor şi procurorilor clujeni, trecea numele celor pe care îi împrumuta cu bani. Procurorul Florin Maghiar, care a lucrat timp de un an la Direcţia Naţională Anticorupţie şi nu a făcut niciun rechizitoriu, a refuzat orice dialog.

Ne puteți urmări și pe Google News