Disparitia acestei frumoase recompense, inlocuita doar cu o diploma, a starnit nemultumirea majoritatii celor care au gasit astfel un bun prilej sa-si aminteasca de primii ani de scoala.

„Laurii” te fac mai fericit decat o simpla hartie
Unul dintre cititori, Maverick, a purtat coronita in fiecare an pana in clasa a XII-a si isi aminteste sentimentul placut al efortului rasplatit printr-o minunata impletitura de flori. Maverick considera ca rasplata „cu lauri” il face mult mai fericit pe copil decat o simpla hartie.

„Ce-ar fi daca toata lumea ar castiga la fel?”
Cat priveste frustrarea pe care ar resimti-o ceilalti copii, cu rezultate mai putin stralucite, un cititor are o opinie interesanta: „Eliminarea premiilor sau acordarea lor tuturor este echivalenta cu uniformizarea salariilor la nivel national si mondial. Cum ar fi daca toata lumea ar castiga la fel de multi bani, indiferent de cat ar munci?”.

Poze la fotograf cu coronita
„Un premiant” care termina acum clasa a XII-a isi aminteste momentele fericite de la sfarsitul fiecarui an scolar si mandria pe care o simtea cand primea de fiecare data premiul I cu coronita: „Nu m-am simtit niciodata jenat de faptul ca in clasele primare luam premiu cu coronita. Dimpotriva, am fost mandru, mergeam si faceam poze la fotograf (prin anii ‘96-’97) pe care le am si acum ca amintire. Nu am fost niciodata ironizat, ba chiar simteam uneori o unda de usoara invidie in glasul unora.”

Reactie: „La Jocurile Olimpice s-au dat lauri”
Opinia Biancai din Canada, exprimata ieri pe forum, a starnit un val de revolta din partea cititorilor. Bianca spunea in mesajul ei ca „in nicio alta tara civilizata nu se imparte coronita” si a fost taxata dur.

Lexa ii raspunde Biancai: „In anumite editii ale Jocurilor Olimpice s-au dat, pe langa medalii si premii, lauri, coronite alcatuite din frunze. Acesta este un gest absolut simbolic, care nu are nimic de-a face cu gradul de civilizatie a unei tari”.