Ciorba de fasole acrită cu corcodușe. Servită rece, alături de o ceapă verde, este perfectă pentru zilele călduroase de vară

Ciorba de fasole acrită cu corcodușe. Servită rece, alături de o ceapă verde, este perfectă pentru zilele călduroase de vară Sursa foto: Msphotographic | Dreamstime.com

Zilele călduroase de vară ne fac să avem dificultăți cu privire la mâncare. Un preparat cald nu pare tocmai un prânz la care visezi, ci mai degrabă îți dorești ceva răcoritor. Ciorba de fasole acrită cu corcodușe sau zarzăre ar putea fi o alegere perfectă, dacă este servită rece. Este ușor de preparat și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Ciorba de fasole este un preparat des întâlnit în meniul românilor, însă majoritatea o acresc cu borș. Vara, poți opta să acrești ciorba cu zarzăre sau corcodușe, fructele oferindu-i un gust mai aparte, dar și o doză de sănătate. Servită rece, alături de o ceapă verde sau una roșie, este prânzul perfect pentru zilele călduroase de vară. Nu trebuie multe ingrediente și este o rețetă ușor de preparat.

Rețeta de ciorbă de fasole, acrită cu zarzăre sau corcodușe

Lista cu ingredientele necesare pentru a prepara ciorba de fasole, acrită cu zarzăre sau corcodușe:

  • 500 g fasole albă boabe;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapă;
  • ulei;
  • două legături mărar;
  • jumătate de lingură semințe de mărar;
  • o cană gem acru de corcodușe.

Cum preparăm rețeta de ciorba de fasole:

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Fasolele se pun la fiert în oala sub presiune sau în una normală, însă timpul de fierbere va fi mult mai mare. De asemenea, trebuie să știți că timpul de fierbere nu diferă doar în funcție de oala pe care o folosiți, ci și de tipul de fasole ales.

2. Curățați ceapa, ardeiul și morcovul și le puneți la călit separat, într-o tigaie, cu puțin ulei. După ce s-au călit, turnați totul în oala în care aveți fasolea fiartă și mai lăsați pe aragaz până se înmoaie morcovul.

3. Atunci când toate legumele sunt fierte, adăugați gemul acru de corcodușe, preparat în casă, pentru a fi siguri că folosiți ceva natural, fără conservanți.

4. După ce ați pus corcodușele, puneți și semințele de mărar și lăsați la fiert, pentru a da un gust intens preparatului.

5. Legăturile de mărar tocat se adaugă la final, după ce ați luat oala de pe foc. Cu cât este folosit mai mult mărar, cu atât gustul va fi mai deosebit, potrivit bucataras.ro.

Se poate servi atât cald cât și rece, asezonat cu smântână și ceapă verde sau roșie.