Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine face ANGAJĂRI în România anul acesta şi ce SALARII OFERĂ
Cine face ANGAJĂRI în România anul acesta şi ce SALARII OFERĂ

Cine face ANGAJĂRI în România anul acesta şi ce SALARII OFERĂ

Clujul pare să fie anul acesta în fruntea listei oraşelor în care angajatorii lansează oferte de angajare.

Ultimul anunţ privind oferirea de locuri de muncă vine de la producătorul auto Porsche. Mieschke Hofmann und Partner (MHP), o firmă de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive, deţinută în proporţie de peste 80% de gigantul german Porsche, va deschide în această perioadă primul birou din România, în Cluj-Napoca, scrie ZF.ro. Compania va angaja în prima fază 40 de oameni. Angajatorul nu a oferit detaşii cu privire la salariile pe care le vor primi aceştia, însă un tânăr absolvent poate câştiga încă de la primul job în industria IT în jur de 500-600 de euro. Angajaţii cu experienţă de câţiva ani, ajunşi la nivel de senioritate pot câştiga până la 2.000-2.500 de euro net pe lună.

Un alt angajator care a investit masiv la Cluj este Bosch. Centrul de cercetare şi producţie din Cluj se va deschide oficial în mai, în urma unei investiţii de 77 milioane de euro. Unitatea a fost pusă în funcţie la finele anului trecut. Compania a angajat circa 325 de persoane atât pentru activităţile de producţie, cât şi pentru cele de cercetare şi dezvoltare. Anul acesta, va continua procesul de recrutare, a anunţat compania.

În România, Bosch are activităţi la Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara, cu circa 2.000 de angajaţi la începutul anului.

Joburi în turism

Şi în alte judeţe ale ţării apar oferte de joburi de la angajatori străini. Hilton Worldwide a încheiat un acord pentru a deschide primul hotel în Iaşi, ajungând astfel la un total de 12 unităţi care funcţionează deja sau sunt în curs de dezvoltare în România, a anunţat compania hotelieră. Hampton by Hilton Iaşi se va deschide în a doua jumătate a anului 2014.

Retailerul Auchan angajează 50 de lucrători comerciali în Bacău, Baia-Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Satu-Mare, Sibiu, Timişoara, Tîrgu-Mureş. CV-urile se depun până pe 7 martie.

14.406 locuri de muncă disponibile

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional sunt înregistrate 14.406 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru posturi de analist servicii client (235), inginer mecanic (65), programator (46), manager proiect (34), funcţionar economic (30), agent de vânzări (28), inginer construcţii civile, industriale şi agricole, inginer de sistem software (câte 25), inginer producţie şi proiectant inginer mecanic (câte 22).