Independenta EBA şi-a stabilit cartierul general pentru alegerile din 7 iunie întrun spaţiu din Bulevardul Ghencea nr. 43, pe care i l-a cedat gratuit ministrul tu rismului, Elena Udrea.

Anunţul tranzacţiei s-a făcut oficial în martie, pentru ca pe 3 aprilie fiica preşedintelui să ţină acolo şi prima sa conferinţă de presă.

La sfârşitul săptămânii trecute însă, Camera Deputaţilor a publicat pe siteul instituţiei un raport cu cheltuielile lunare ale aleşilor din care reiese că Elena Udrea a încasat de la stat în luna aprilie 5.624 de lei pentru chiria biroului său parlamentar cu aceeaşi adresă: Bulevardul Ghencea, 43.

Ministrul turismului se află astfel pe locul al doilea în topul celor care au cheltuit cel mai mult pe chirie în aprilie, primind totodată alţi 3.921 de lei pentru materiale de întreţinere şi 3.500 pentru personalul biroului parlamentar care i-a stat la dispoziţie şi Elenei Băsescu. În total, 13.045 de lei.

Udrea: Mi-am păstrat 20 de metri pătraţi

Spaţiul oferit este situat la etajul întâi în Ghencea Business Center, o clădire de birouri din sectorul 6. În toamna anului trecut, când Udrea a încheiat contractul, metrul pătrat se închiria cu 14 euro lunar, cu condiţia ocupării unui spaţiu pentru cel puţin trei ani. Cum biroul are, din declaraţiile ministrului, aproximativ 80 de metri pătraţi, un calcul estimativ arată că fosta şefă a Cancelariei de la Cotroceni a scutit-o pe Elena Băsescu de 1.120 de euro pe lună.

La un curs valutar de 4.2 lei, suma încasată de ministrul turismului în aprilie de la Camera Deputaţilor pentru biroul din Ghencea, 43 echivalează cu 1.340 de euro. Contactată de EVZ prin intermediul unui consilier, Elena Udrea susţine că după instalarea fiicei preşedintelui în sediu său, şi-a păstrat 20 din cei 80 de metri pătraţi pentru sine, cedându-i doar restul de 60 de metri pătraţi.

Chiria, ba 500, ba 5.000 de lei

„Chiria pe întreg spaţiul este de 20 de milioane de lei pe lună. Chiria pentru camera reţinută a fost de 5 milioane pe lună. Restul, pentru ceilalţi 60 de metri pătraţi a fost achitat din bani personali”, ne-a transmis ministrul. Ca explicaţie pentru încasarea celor 5.624 de lei pentru o chirie care în realitate a r fi costat doar 500 de lei în aprilie, Elena Udrea spune că EBA s-ar fi mutat în Ghencea abia în mai.

Ce a rămas fără explicaţie este faptul că fiica preşedintelui şi-a prezentat presei sediul de campanie şi listele de semnături într-o conferinţă pe 3 aprilie, putând fi găsită şi ulterior în Ghencea. „Cu siguranţă, Elena a mers la sediu în luna mai”, spune însă Elena Udrea, adăugând că „pe mai şi iunie reducerile de chirie de la Camera Deputaţilor vor fi corespunzătoare”.