Acesta a declarat că soldații au fost atacați cu explozibili în jurul orei 1 dimineața, marți, în timp ce aceștia participau la o manevră tactică, de-a lungul unui drum între localitățile Tibu și Salazar de las Palmas.
Luni, ELN a anunțat că va înceta focul în timpul viitoarelor alegeri legislative de la 11 martie și i-a cerut președintelui Juan Manuel Santos să revină la discuțiile de pace.
Domnul Santos a postat o declarație pe Twitter, în care a condamnat ferm atacul din Tibu, departamentul Norte de Santander.
"Resping ferm atacul absolut laș împotriva eroilor noștri din Norte de Santander. Le transmit toată solidaritatea mea familiilor îndurerate și le doresc o recuperare rapidă celor răniți. Responsabilii pentru acest act vor plăti", a scris acesta.
Pe 29 ianuarie, Santos a suspendat discuțiile de pace, după ce ELN a atacat și ucis mai mulți ofițeri de poliție din nordul Columbiei.
Ministrul de Interne, Guillermo Rivera, a declarat că discuțiile nu vor fi reluate atât timp cât ELN continuă acțiunile violente.
"ELN este incoerent… a anunțat încetarea unilaterală a focului pe perioada alegerilor, dar atacă fără milă câteva ore mai târziu. Atât timp cât ELN este incoerent, nu vor exista condiții pentru dialog", a explicat ministrul.