„Am văzut că se discută că e al doilea meci al României în decurs de numai patru zile şi că nu e timp pentru refacere. Din proprie experienţă vă spun că, atunci când câştigi un meci de mare însemnătate, cum a fost cel de la Istanbul, recuperarea se face în maximum 24 de ore. 
Totul pleacă de la mental. Când câştigi, eşti tonificat, psihicul lucrează iar forma fizică îţi revine imediat. Din punctul meu de vedere, se poate juca fără probleme cu aceeaşi echipă ca şi la Istanbul”, a spus fundaşul de la Inter Milano, la GSP TV.
Cristi Chivu s-a retras de la naţionala României în mai 2011, pe motiv că nu mai poate face faţă pe mai multe fronturi. Au apărut însă zvonuri că parcursul bun pe care tricolorii l-au avut până acum în calificările pentru Cupa Mondială l-ar fi determinat pe fundaş să ia în calcul revenirea la prima reprezentativă. Chivu a jucat cu România la două Campionate Europene (în 2000 şi în 2008), iar prezenţa la un turneu final de Cupă Mondială ar fi extrem de tentantă pentru el.