Evenimentul Zilei > Economie > Chirii industriale de criză
Chirii industriale de criză

Chirii industriale de criză

Valorile chiriilor pentru spaţiile industriale au scăzut aproape la jumătate, însă nici aşa potenţialii investuitori nu se înghesuie.

Cel mai recent studiu realizat de companiile imobiliare din vestul ţării arată că în Timişoara, de la începutul anului, nivelul chiriilor pentru hale industriale şi depozitare a scăzut cu 40%.

„Halele industriale şi structurile metalice pot fi închiriate la preţuri de nimic. Am întâlnit cazuri de structuri metalice închiriate la preţul de un euro metrul pătrat, doar-doar vine cineva să investească”,  susţine Puiu Bălan, şeful departamentului de închirieri al companiei imobiliare Sedako.

Lipsa pe piaţă a investitorilor a făcut ca închirierea halelor industriale de calitate şi mari dimensiuni (800 – 3.000 de metri pătraţi) să coste maxim 4 euro metrul pătrat pe lună. 

În ciuda preţului care porneşte de la un euro companiile se feresc să facă investiţii, astfel că în jurul Timişoarei este plin de hale sau structuri metalice industriale libere. Cea mai mare dintre ele se găseşte la ieşirea de pe Calea Şagului şi măsoară 10.000 de metri pătraţi.