Protestatarii au manifestat în faţa unui hyprmarket Carrefour din estul Chinei, dând foc steagului Franţei şi fluturând bannere. Alte proteste mai mici au avut loc şi în filialele renumitului magazin din oraşele chineze, printre care şi Beijing.

Explozia de revoltă are drept cauză încercările pe care media le-a făcut în scopul de a calma pornirile naţionaliste ale chinezilor. Ca urmare, utilizatorii de internet i-au instigat pe consumatori să boicoteze magazinul Carrefour de pe coasta estică a Chinei, pe care l-au acuzat de susţinere a grupărilor pro-tibetane.

Susţinătorii Tibetului încearcă să saboteze Jocurile Olimpice care urmează să se desfăşoare în acest an la Beijing.

Traseul torţei olimpice de-a lungul lumii a fost presărat cu incidente încă de la început, în martie, când valul de proteste antiguvernamentale a luat amploare.

În Paris au avut loc numeroase proteste şi tentativele de acaparare a torţei i-au determinat pe oficialii chinezi să o stingă în repetate rânduri şi să o adăpostească într-un autobuz.

Franţa consideră că boicotul asupra celor peste 100 de hypermarkturi Carrefour a fost făcut de o "minoritate nesemnificativă" şi a reafirmat sprijinul acordat Chinei în organizarea Jocurilor Olimpice.

(16:50)