Chiliman, primarul care poate salva onoarea PNL

Chiliman, primarul care poate salva onoarea PNL

Primarul PNL al sectorului 1, Andrei Chiliman, se luptă, pentru a-şi păstra funcţia, cu candidatul PDL, Răzvan Murgeanu, şi, cel mai probabil, rezultatul se va decide în turul doi.

Potrivit unei cercetări IPP Data Research, Chiliman ar avea 43,5%, iar Răzvan Murgeanu 34,2%, dar într-un sondaj CCSB, actualul primar ar conduce cu 39% faţă de 34%. Andrei Chiliman este primar al Capitalei din 2004 şi, din această postură, s-a implicat în acţiuni care i-au adus câştig de imagine: demolarea terasei lui Dumitru Dragomir, rezilierea, în 2007, a contractului cu REBU. Chiliman s-a opus intenţiei lui Costică Constanda de a construi în Parcul Bordei, intrând în conflict cu primarul Capitalei, Adriean Videanu.

De cealaltă parte, Răzvan Murgeanu s-a dovedit şi el destul de activ, în calitate de viceprimar al Bucureştiului, fiind „omul cu cizmele“ din Primăria Capitalei. El a fost văzut de bucureşteni la ştiri pe teren la inundaţii, căderi de copaci, deszăpeziri sau blocaje în trafic. Murgeanu are, totuşi, mai multe probleme de imagine. A fost acuzat de legături cu fosta Securitate, dar CNSAS nu a putut proba că a făcut poliţie politică, deşi el a avut angajament scris. Recent, „Evenimentul zilei“ a dezvă luit că, între 2003 şi 2004, Murgeanu, la aceea vreme director în Primăria Capitalei, a acordat consultanţă unei firme a controversatului dezvoltator imobiliar Gabriel „Puiu“ Popoviciu.

PSD defilează cu „killerul“ lui Năstase

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatul aruncat în luptă de PSD, Dan Tudorache, nu este cotat cu şanse de a intra în turul doi, el fiind cotat în sondaje cu doar 14,9%, în sondajul IPP Data Research, şi 12%, în cel al CCSB. Dan Tudorache este cunoscut opiniei publice ca PSD-istul care, în martie 2006, a anunţat în numele organizaţiei PSD - sector 1, pe care o conduce, că nu îl mai sprijină pe Adrian Năstase, nici ca preşedinte executiv al partidului, nici ca preşedinte al Camerei Deputaţ ilor. Printre candidaţii la Primă ria Sectorului 1 se mai numără arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu (PRM), sau fostul director al revistei „Lumea“, Dumitru Oprea, din partea PNG.

Andrei Chiliman PNL

Vârsta: 61 de ani

Profesia: cercetător ştiinţific

Activitate: primar al sectorului 1 (din 2004), vicepreşedinte PNL (2001-2003), vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (1996-2000)

Avere: 40 de hectare de pământ în Sinaia, Predeal, Braşov, Eforie Sud, Snagov, şase locuinţe (două case în Bucureşti, o casă de vacanţă în Predeal), conturi de 200.000 de euro, două maşini (Audi A6, VW Golf)

Răzvan Murgeanu PDL

Vârsta: 49 de ani

Profesia: inginer constructor

Activitate: viceprimar al Capitalei (2004-2008), director general la Primăria Capitalei (2000-2004), viceprimar al sectorului 1 (1996-2000), consilier local (1992-1996)

Avere: teren în Bucureşti, 8 ha în Galaţi, apartament în Bucureşti, o Volga din ’67, un ARO din ’66, un Peugeot în leasing, o colecţie filatelică în valoare de 40.000 de lei, tablouri, 3 fonduri de investiţii

Dan Tudorache PSD

Vârsta: 44 de ani

Profesia: inginer în Transporturi

Activitate: şef al Direcţiei pentru Calitatea Serviciilor în Transporturi, în mandatul lui Miron Mitrea. Destituit în 2001 deoarece a eliberat fraudulos autorizaţii transportatorilor internaţionali de marfă. Membru PSD din1999 şi preşedinte al PSD sector 1 din 2005

Avere: o casă în Bucureşti de 150 mp şi trei autoturisme Toyota

Anca Petrescu PRM

Vârsta: 59 de ani

Profesia: arhitect

Activitate: a intrat în parlament în 2004 pe listele PRM, ca deputat. În acelaşi an, a candidat în zadar la Primăria Capitalei, folosindu-se de statutul de autor şi şef al proiectului arhitectural al „Palatului Parlamentului“ (1980-2004)

Avere: deţine un teren de 500 mp, 5 apartamente în Bucureşti şi Sighişoara şi 3 tablouri în valoare de 10.000 de euro

CITIŢI ŞI:

Bucureştenii vor continuitate în sectoare Marile probleme ale Bucureştiului

Murgeanu: "Oprescu are beţie de cuvinte, nu spune nimic concret"

Andrei Chiliman, un primar cu un buget prea mare

ALEGE-ŢI PRIMARUL POTRIVIT!