Chiliman, audiat în dosarul Rodipet

Chiliman, audiat în dosarul Rodipet

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost audiat, astăzi, la DNA, susţinând, la ieşire, că ar fi vorba despre "o afacere legată de Rodipet".

"Am venit pentru a da nişte lămuriri procurorilor. Eu nu am nicio calitate, nici de făptuitor nici de martor. Este vorba de o afacere, ceva legat de Rodipet, mai multe nu pot să vă spun pentru că este şi o anchetă în curs", a declarat, la ieşirea din sediul DNA, Chiliman.

Nu este primul dosar în care este vizat candidatul PNL pentru un nou mandat la sectorul 1 din Capitală.

Edilul este judecat pentru abuz în serviciu în cazul emiterii unor dispoziţii de evacuare a unor comercianţi dintr-o clădire din Piaţa Amzei în 2006. Urmărirea sa penală în acest caz a început în data de 5 octombrie 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii susţin că primarul Chiliman nu putea evacua comercianţii din Piaţa Amzei decât după hotărâri ale instanţelor judecătoreşti care să dispună acest lucru. "Dispoziţiile legale referitoare la rezilierea, încheierea, revocarea contractelor, executarea silită, executarea obligaţiilor civile, sunt reglementate prin legi adoptate de puterea legislativă asupra cărora nu poate interveni cu modificări un organ al administraţiei publice", se arată în motivarea rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

(13:18)