Evenimentul Zilei > Actualitate > Ea e chef-ul personal al lui Irinel Columbeanu!
Ea e chef-ul personal al lui Irinel Columbeanu!

Ea e chef-ul personal al lui Irinel Columbeanu!

Aida Parascan, cunoscută publicului ca prima femeie care a obţinut trofeul la un important concurs de cooking televizat, se numără printre cei mai experimentaţi magicieni ai artei culinare. Mai mult, la evenimentele la care a gătit, VIP-urile au avut numai cuvinte de laudă.

Despre cum a reuşit să se impună într-un domeniu al bărbaţilor, ce gafe a făcut la începutul carierei, dar şi despre loviturile dure ale sorţii, Aida a vorbit exclusiv pentru EVZ Monden.

– EVZ: Lucrezi într-un domeniu în care funcția de CHEF este ocupată, în general, de bărbați. Cum ai câștigat respectul colegilor în bucătărie?

– Aida Parascan: Sinceră să fiu a fost destul de greu la început. Acum am mult mai multă încredere în mine și nu îmi mai doresc să câștig respectul celor din jur, el vine de la sine datorită puterii exemplului.

– Ai avut vreodată ocazia să gătești pentru VIP-uri?

-Sinceră să fiu, numele nu mi le amintesc, dar la toate evenimentele pentru care am gătit au mâncat persoane importante. Am gătit acasă la Irinel Columbeanu, având un prieten comun şi, de obicei, eu aleg meniul.

– Afacerea pe care ai deschis-o în Buzău nu a mers. Profesional, care e acum visul tău cel mai mare?

– Acum mă bucur că nu a mers, dacă aș fi stat în Buzău nu aș fi evoluat atât de mult. Îmi doresc să ajut la schimbarea obiceiurilor alimentare ale românilor. Îmi doresc să văd cât mai mulți oameni sănătosi și fericiți și asta se poate întâmplă dacă gătim în mod corect.

– Știu că nu mănânci carne, deși prepari delicioase feluri de mâncare pe bază de carne. Cum obții gustul fără că să testezi?

-Am mâncat și gustat atât de multă mâncare încât cred că și dacă aș găti cu ochii închiși tot ar ieși bună. Pur și simplu știi …

– Ai povestit că viață a fost dură cu ține. Ne poți spune mai multe despre asta?

– Viață nu a fost dură, m-a pus la încercare și nu mă plâng. Prima încercare a fost atunci când, la 19 ani, a murit tatăl copilului cu care eram însărcinată. A două, atunci când, fără să cunosc pe nimeni, în afară de o amică, am decis să plec în Italia. Acum cinci ani, mi-am luat copiii, m-am despărțit de tatăl lor și am decis să mă întorc în România. Au fost multe încercări, dar cred că acestea sunt cele mai importante.

– Ai demostrat că îți stăpânești foarte bine emoțiile și faci mâncăruri delicioase. La începutul carierei tale însă, s-a întâmplat vreodată să arzi mâncarea, sau să strici vreun preparat? Ce ai făcut după aceea?

– Am aruncat nu știu câte tăvi de pizza până am reușit să fac una bună. Prima mea ciorbă am făcut o cu legume nespălate, ce-i drept aveam maximum 10 ani…

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: