În urmă cu doi ani, eliberarea i-a fost refuzată, când Comitetul a precizat că deşi Capman şi-a descris acţiunea ca „egoistă şi rea”, trebuie să rămână în spatele gratiilor, în parte din cauza premeditării crimei.  Chapman va putea depune o nouă cerere de eliberare condiţionată în 2020, scrie digi24.ro

 

El a spus că era obsedat să-l împuşte pe Lennon deoarece dorea să „devină cineva”. Chapman a vrut iniţial să-i împuşte pe Johnny Carson sau Elizabeth Taylor dar s-a gândit că Lennon este mai accesibil pentru că apartamentul lui din Central Park era mai puţin izolat. 

 

Când a cerut eliberarea, în anul 2014, Chapman a spus Comitetului că încă primeşte scrisori legate de durerea pe care a pricinuit-o în căutarea faimei.  „Îmi pare rău că am cauzat durere”, a spus el. „Îmi pare rău că am fost atât de idiot şi am ales drumul greşit în căutarea gloriei”. 

 

La începutul lunii, Gloria Hiroko Chapman, soţia sa, a dezvăluit la începutul lunii că bărbatul i-a spus cu două luni înainte de a comite fapta că avea de gând să îl ucidă pe muzicianul britanic.