"Vorbea Victor Ponta astăzi despre laşitatea PDL, despre laşitatea preşedintelui României. Nu cred că Victor Ponta poate să acuze pe altcineva de laşitate, domnia sa, care a fost invalidat de profesorii săi, este în continuare cel mai mare laş din România pentru că nu-şi recunoaşte furtul de la doctorat", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.
Cezar Preda a mai susţinut că prin afirmaţiile sale, Victor Ponta dă dovadă de ipocrizie pentru că, la referendumul din 2007, Ion Iliescu, Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase i-au îndemnat pe cetăţeni  la boicot, iar acum critică acest lucru.
PDL nu mai participă la emisiunile Antenei 3
În plus, prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că partidul său a decis să nu mai participe prin reprezentanţii săi la emisiunile Antena 3.
"Noi am dat curs invitaţiilor la emisiunile postului Antena 3, după mult timp şi pentru respectul telespectatorilor. Aşa am considerat normal şi atitudinea noastră de bună-credinţă a fost transformată de reprezentanţii Antenei 3 în execuţii publice. Deşi acolo au fost reprezentanţi ai PDL destul de tăbăciţi în relaţia cu presa am avut cazuri în care atât de jos s-a coborât dialogul sau atât de grosolan a fost încălcată echidistanţa şi modul în care s-a desfăşurat emisiunea încât cei mai rezistenţi oameni pe care i-am trimis acolo au trebuit să plece din emisiune", a spus Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.
Prim-vicepreşedintele PDL a prezentat scuze jurnaliştilor de la Antena 3 pentru această decizie.
"Îmi cer scuze colegilor de la Antena 3. Sunt ziarişti buni acolo. Sunt oameni pe care eu îi respect şi cu care am avut relaţii extraordinare, dar şi ordinele pe care le primesc dânşii sunt peste puterea noastră de înţelegere", a mai afirmat Preda.