Evenimentul Zilei > Actualitate > Cezar Preda: propunerea lui Victor Ponta privind demisia simultană a premierului cu preşedintele, o „fantasmagorie”
Cezar Preda: propunerea lui Victor Ponta privind demisia simultană a premierului cu preşedintele, o „fantasmagorie”

Cezar Preda: propunerea lui Victor Ponta privind demisia simultană a premierului cu preşedintele, o „fantasmagorie”

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda a calificat drept "fantasmagorică" propunerea lui Victor Ponta privind demisia preşedintelui şi a premierului pentru declanşarea alegerilor anticipate, susţinând că prim-ministrul este "încolţit de USL cu privire la plagiat şi încearcă o ieşire de teatru".

"Ponta este încolţit de USL cu privire la problemele cu plagiatul şi încearcă o ieşire de teatru, de scenă, care nu are nicio fărâmă de realism în ea. În condiţiile actuale, premierul nu are credibilitate deloc şi caută soluţii disperate", a menţionat Cezar Preda, pentru Mediafax.
Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că PDL îi cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru "pentru atac la democraţia statului român şi pentru că a copiat şi a învăţat poporul român să nu muncească, ci să copieze".
În plus, Cezar Preda a declarat că în urma alegerilor de pe 2 decembrie se va vedea dacă românii vor mai acorda votul USL, având în vedere că USL nu a făcut nimic din ceea ce a promis "a căutat motive de gâlceavă cu PDL, cu preşedintele Băsescu, cu ICR, cu Monitorul Oficial, cu CCR, CSM".
Duminică seara, premierul Victor Ponta a afirmat, pentru Antena 3 că propune ca atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu să demisioneze pentru declanşarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale anticipate.