Evenimentul Zilei > Politica > CExN la PSD. Social-democrații votează criteriile de integritate
CExN la PSD. Social-democrații votează criteriile de integritate

CExN la PSD. Social-democrații votează criteriile de integritate

Conducerea social-democraților se reunește astăzi de la ora 16.00 în cadrul Comiterului Executiv Național. Printre alte, aceștia vor discuta și vota criteriile de integritate și amendamentele pe care ar vrea să le depună la Legea Bugetului pe 2016.
PSD votează în Comitetul Executiv Național un Cod de Etică şi Conduită, în care sunt stabilite o serie de criterii de integritate. Rezoluția din martie, de pe vremea lui Victor Ponta, a fost uitată, iar conducerea PSD a făcut un nou set de reguli de integritate, nu atât de dure precum cele precedente.
 
Astfel, în cazul în care un membru de partid, acuzat de fapte de corupție, este urmărit penal, arestat preventiv, trimis în judecată sau condamnat în primă instanță, acestuia i se poate retrage sprijinul politic, poate fi suspendat din funcția politică sau din calitatea de membru al PSD ori poate fi exclus din partid.
 
Însă, față de rezoluția inițială, aceste sancțiuni nu se aplică imediat, ci vor fi studiate individual, în urma unei analize a comisiilor de etică de la nivel județean sau național.
 
Acestea comisii vor face propuneri către conducerile filialelor județene sau, după caz, conducerea centrală a PSD, care vor decide sancțiunea aplicată celui acuzat de corupție

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: