Noua serie Walkman Z impresionează prin calitatea sunetului. Creat iniţial pentru sistemele home cinema Sony, amplificatorul digital integrat S-Master MX reduce nivelul de zgomot şi distorsiunile, îmbunătăţind astfel calitatea pieselor favorite.

În plus, căştile intraauriculare EX şi S-Master MX sunt echipate cu tehnologiile speciale Clear Bass, Clear Stereo, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), astfel încât colecţia audio favorită se aude mult mai bine. Printr-o singură atingere a butonului W.BUTTON este lansată aplicaţia W.Control care te ajută să explorezi colecţia favorită de muzică, să navighezi prin albumele de artă sau să te bucuri de o experienţă vizuală deosebită pe ecranul playerului.

Totodată, noul Walkman Z sortează colecţia de muzică cu ajutorul funcţiei SenseMe, selecţia fiind făcută în funcţie de 14 canale tematice potrivite momentului zilei sau stării de spirit a ascultătorului.

În plus, prin Wi-Fi te poţi conecta direct la milioane de piese online. Noie playere Sony au sistem de operare Android şi pot beneficia de o serie de aplicaţii, dar şi acces direct la Android Market.

Noul sistem audio xLOUD oferă posibilitatea de a asculta muzică împreună cu prietenii fără a avea nevoie de o staţie de andocare cu difuzoare. Playerul poate fi conectat la orice dispozitiv prin reţeaua DLNA şi printr-o singură atingere a comenzii “Throw" fişierele audio, video sau imaginile pot fi vizionate direct pe televizor, pe computer sau pe sistemul home audio. Playerul poate fi conectat la un televizor şi prin portul HDMI pentru a viziona filme sau fotografii la rezoluţie înaltă. Totodată, prin modulul Bluetooth, playerul poate fi conectat la difuzoare, căşti, sisteme hi-fi sau la sistemul audio al maşinii fără a avea nevoie de cabluri.

Muzica, jocurile, videoclipurile şi aplicaţiile prind viaţă pe ecranul LCD de 10,9 cm (4,3") cu reflexie redusă. Timpul scăzut de răspuns combinat cu procesorul grafic dual core NVIDIA Tegra de 1 GHz păstrează imaginile vii, fie că e vorba de pagini web, filme sau aplicaţii. Noul player Sony Walkman Z1050, cu capacitate de stocare de 16GB va fi disponibil din luna martie a acestui an.