Evenimentul Zilei > Actualitate > Certificatul verde, desființat! Informație bombă în România. Ce se plănuiește, de fapt
Certificatul verde, desființat! Informație bombă în România. Ce se plănuiește, de fapt

Certificatul verde, desființat! Informație bombă în România. Ce se plănuiește, de fapt

Fostul ministru susține inutilitatea certificatului verde în condițiile în care țara cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare a ajuns să bată recorduri negative la numărul de infectări cu coronavirus. Fostul ministru merge mai departe cu o teorie a conspitației și susține că acest certifiat nu are legătură cu sănătatea oamenilor.

Fostul ministru spune că, în opinia lui, certificatul verde este inutil. Într-o postare pe Facebook analizează situația covid în Israel și Palestina. Prima țară, cu rată de vaccinare mare, are un număr uriaș de cazuri de covid și multe decese, comparativ cu Palestina unde rata de vaccinare este la 30%.  Situația este una bizară, dacă presupunem că raportările ambelor țări sunt corecte.

Situație ciudată

Evoluțiile recente din Israel și comparația cu situația din Palestina arată că obsesia vaccinării obligatorii și a certificatului verde devine din ce în ce mai penibilă și ridicolă în același timp. Și tot mai clar pare că certificatul verde nu are nicio legătură cu sănătatea oamenilor, ci scopurile utilizării lui sunt cu totul altele, transformându-se într-o agresiune împotriva umanității.

În Israel cel puțin 75% dintre adulți sunt vaccinați cu două doze și peste jumătate cu a treia doză. În aceste zile, Israel a bătut, de departe, toate recordurile din pandemie, atât la infectări, cât și la decese: 83 000 de infectări și 120 de decese la o populație de 9,2 milioane de locuitori. Ca să înțelegem gravitatea situației, să amintim că recordul precedent de infectări era de 11 000 (1 septembrie 2021) și, în ce privește decesele, punctul forte al Israelului era tocmai numărul mic de decese.

Prin comparație, în Palestina numărul infectărilor, la o populație de 4,8 milioane de locuitori, este de zece ori mai mic. Iar decese, practic, nu se înregistrează (sunt doar câteva pe zi). Dacă ar fi după Fauci, Ursula, Arafat & comp., am putea crede că Palestina e copios vaccinată cu două și trei doze. Stupoare! Rata vaccinării cu două doze este de 30% din totalul populației, iar cu boosterul sunt vaccinați… 0,1% dintre palestinieni!!!, scrie Varujan Vosganian, pe Facebook.

Oamenii nu știu ce să mai creadă

„În concluzie, În Israel jumătate din populație are doza a treia (un anumit procent chiar și doza a patra) și sunt bătute toate recordurile de infectări și decese. În Palestina nimeni nu s-a vaccinat cu doza a treia, infectările sunt de zece ori mai puține și nu moare mai nimeni.

Iar noi ne vânturăm cu certificatul verde, cei care nu-l au stau pe la uși în fața instituțiilor publice, se mulțumesc doar cu afișele teatrelor și cinematografelor, îi privesc pe geam pe cei care mănâncă la restaurant și merg în convoaie dirijate la alimentarele din mall-uri. Planeta se tâmpește. Doamne, ajută-ne să nu ne tâmpim și noi”, a mai scris. Varujan Vosganian pe Facebook.