Celulita, „lichidată“ cu unde de şoc

Celulita, „lichidată“ cu unde de şoc

15 românce au fost tratate cu ajutorul unei proceduri ultramoderne care ajută la remodelarea corpului, unică în Europa de Est.

Celulita de pe coapse, şolduri şi fese poate fi înlăturată cu ajutorul unui nou aparat pe bază de unde şoc, folosit în lume de la sfârşitul anului trecut.

În Europa de Est a fost folosit pentru prima dată în ţara noastră. Medicii de la Clinica Dermastyle din Capitală au făcut ieri o demonstraţie privind noua procedură, prin intermediul unei conferinţe on-line.

Chiar dacă se folosesc undele de şoc, tratamentul nu este unul dureros, nu presupune anestezie şi nici efectuarea unor analize de sânge înainte de intervenţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum au fost tratate 15 paciente, care au plătit între 100 şi 150 de euro pe şedinţă. Undele şoc se folosesc şi în domeniul urologiei (înlătură pietrele la rinichi), neurologiei, stomatologiei şi kinetoterapiei.

Trei şedinţe pe săptămână

Un tratament complet cu aparatul Duolith, folosit şi în ţări precum Elveţia şi Germania, constă în 6-12 şedinţe, care se fac o dată la două zile. „Practic, se fac aproximativ trei şedinţe pe săptămână“, precizează medicul dermatolog Mihaela Leventer de la clinica privată Dermastyle, cea care a introdus tehnica în România.

Dacă şedinţele se fac de mai multe ori într-o săptămână, rezultatele sunt mai rapide şi de durată mai lungă, precizează specialiştii.

Metoda nu înlocuieşte o cură de slăbire

Fiecare şedinţă durează câte 10-20 de minute, în funcţie de gradul de afectare a zonei tratate. „În aceste condiţii, pacientele pot veni inclusiv în pauza de masă de la serviciu“, a mai spus medicul dermatolog Mihaela Leventer. Specialistul a ţinut să precizeze în timpul conferinţei de presă on-line că nu este vorba despre un tratament de slăbire, ci de o remodelare a corpului.

Spre deosebire de alte tratamente anticelulită, cele efectuate cu ajutorul aparatului Duolith acţionează până în straturile profunde ale pielii.

Pentru că este vorba despre utilizarea unor unde de şoc, tehnica nu este recomandată în eliminarea grăsimilor de pe abdomen. „Ar fi periculos pentru intestine, rinichi şi pancreas“, a avertizat medicul deramtolog.

VARIANTE

Alte soluţii de tratament

Împotriva celulitei mai există şi alte tratamente, cum ar fi lipoliza, un fel de injecţii care topesc grăsimile, mezoterapia şi împachetările cu parargil. În cazul mezoterapiei se injectează în structurile profunde ale tegumentelor substanţe care duc la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine limfatice, iar la împachetările cu parargil se aplică o cremă specială, ce provoacă o transpiraţie abundentă. Astfel, se elimină toxinele, apa reţinută în corp şi aspectul de coajă de portocală dispare. Masajele anticelulită, drenajul limfatic şi reflexogen, precum şi termoterapia sunt şi ele eficiente pentru a scăpa de această problemă. Chiar dacă apelaţi la tratamente medicale şi cosmetice pentru îndepărtarea celulitei, este important să vă schimbaţi şi stilul de viaţă. Factorii care favorizează apariţia celulitei sunt sedentarismul, alimentaţia dezechilibrată (excesul de grăsimi animale, dulciuri, paste, conserve, fast-food), consumul de cafea, tutun şi alcool, dereglările hormonale şi stresul.