Evenimentul Zilei > International > Cel mai vârstnic bărbat din lume a murit în somn
Cel mai vârstnic bărbat din lume a murit în somn

Cel mai vârstnic bărbat din lume a murit în somn

Japonezul Masazo Nonaka (foto), care la 113 de ani deţinea titlul de cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit duminică, în casa lui din oraşul Ashoro, au confirmat rude ale bărbatului, care în momentul în care au încercat să-l trezească de dimineaţă şi-au dat seama că acesta murise în somn.

Nonaka se deplasa în scaun cu rotile, dar se bucura încă de viaţă uitându-se la meciuri de sumo la televizor, citind ziarele şi făcând băi termale o dată pe săptămână.

El era titularul recordului Guinness de cel mai vârstnic bărbat din lume din 10 aprilie 2018. Bătrânul s-a născut la 25 iulie 1905 în Ashoro, oraşul în care a decedat duminică. Soţia sa, Hatsuno, cu care Nonaka are cinci copii, a decedat în 1992. Cel mai longeviv bărbat din lume a fost japonezul Jiroemon Kimuro, care a murit la 12 iunie 2013, la vârsta de 116 ani. În ce priveşte femeile, recordul îl deţine franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la 122 de ani şi 164 zile. Cea mai longevivă femeie din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 116 ani şi 18 zile.