Evenimentul Zilei > Actualitate > Mașina dotată cu un motor pe benzină de 100 CP și care propune un consum de numai 3,5 l/100 km este gata
Mașina dotată cu un motor pe benzină de 100 CP și care propune un consum de numai 3,5 l/100 km este gata

Mașina dotată cu un motor pe benzină de 100 CP și care propune un consum de numai 3,5 l/100 km este gata

Toyota a dezvăluit cele două informații care definesc cel mai bine versiunea hibridă a modelului Yaris: consumul mediu mixt - 3,5 l/100 km - și emisiile de dioxid de carbon - 79 g/km.

Nu mai era un secret că Toyota pregătește lansarea unui nou autoturism hibrid.

Versiunea cu propulsie alternativă a modelelului Yaris, mai exact.

Ceea ce nu s-a știut până acum – se pare că a fost vorba de o strategie a marelui producător auto japonez – ținea însă chiar de esența acestui tip de vehicul: nivelul consumului și al emisiilor de dioxid de carbon.

Toyota a risipit, în cele din urmă, misterul. Iar informațiile furnizate sunt dintre cele mai spectaculoase.

Noul Yaris Hybrid, pus în mișcare de un sistem hibrid compus dintr-un motor termic (benzină – 1.5 litri) și o unitate electrică, are un consum mediu mixt (oficial) de numai 3,5 l/100 km.

În ceea ce privește poluarea, subcompactul nipon – care dispune de o sută de cai-putere – se laudă cu o performanță de top: 79 de grame de CO2 în medie, la fiecare kilometru parcurs – un nivel-record pentru segmentul B.

Înaintea lansării comerciale, programate pentru vara acestui an, noul Toyota Yaris Hybrid va fi expus la Salonul auto de la Geneva de luna viitoare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.