Ceaiul verde, bun pentru inimă

Ceaiul verde, bun pentru inimă

Consumul zilnic de ceai verde poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii greci, preluat de Reuters.

Specialiştii au concluzionat că ceaiul verde contribuie la fluidizarea sângelui şi permite arterelor să se relaxeze.

Mai multe studii precedente indicau că şi ceaiul negru ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, însă cercetătorii greci consideră că ceaiul verde este mai eficient, datorită numărului mai mare de flavonoizi. Aceşti compuşi chimici se mai găsesc în cacao, roşii şi struguri.

"Ceea ce este important este faptul că aceste efecte sunt chiar rapide, în 30 de minute se pot vedea rezultatele", a subliniat unul dintre autorii studiului, adăugând că în urma controalelor făcute după 30, 90 şi 120 de minute de la consumul de ceai verde, s-au constatat imediat beneficiile.

Bolile de inimă, cauzate de depuneri de grăsime care îngroaşă sau blochează arterele, de hipertensiune arterială sau de alţi factori, sunt principala cauză de deces la nivel mondial.

Citiţi şi "România, ultima ţară din Europa la prevenirea bolilor cardiace"

(16:15)

Ne puteți urmări și pe Google News