Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce trebuie să mâncăm vara. Lista celor mai sănătoase gustări
Ce trebuie să mâncăm vara. Lista celor mai sănătoase gustări

Ce trebuie să mâncăm vara. Lista celor mai sănătoase gustări

În sezonul cald, alimentele bogate în zaharuri pot fi înlocuite cu gustări sănătoase, sărace în calorii, care satisfac pofta de dulce

O alternativă sănătoasă sunt fructele de vară, precum caise, nectarine, pepene verde şi galben.  Aceste fructe conţin în cantităţi mari apă, fibre şi vitamine.
Pentru a preveni apariţia balonării este indicat ca fructele să se consume cu o oră înainte de masă sau de abia după două ore.  Fructele se pot consuma ca atare, sub formă de suc sau ca salate.
De asemenea, roşiile şi ardeii graşi oferă multiple beneficii asupra sănătăţii, întrucât sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite afecţiuni.  
În plus, ardeii graşi conţin betacaroten, un antioxidant care stimulează sistemul imunitar, protejează pielea de razele ultraviolete şi ochii de diferite afecţiuni oculare.
O gustare preparată din ardei, roşii şi brânză menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp, reducând astfel nevoia de a consuma alimente bogate în calorii "goale".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.