O alternativă sănătoasă sunt fructele de vară, precum caise, nectarine, pepene verde şi galben.  Aceste fructe conţin în cantităţi mari apă, fibre şi vitamine.
Pentru a preveni apariţia balonării este indicat ca fructele să se consume cu o oră înainte de masă sau de abia după două ore.  Fructele se pot consuma ca atare, sub formă de suc sau ca salate.
De asemenea, roşiile şi ardeii graşi oferă multiple beneficii asupra sănătăţii, întrucât sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite afecţiuni.  
În plus, ardeii graşi conţin betacaroten, un antioxidant care stimulează sistemul imunitar, protejează pielea de razele ultraviolete şi ochii de diferite afecţiuni oculare.
O gustare preparată din ardei, roşii şi brânză menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp, reducând astfel nevoia de a consuma alimente bogate în calorii "goale".