Ați mai observat că în ciuda acestui efort, speranțele voastre sunt zădărnicite? Și că oricât de multe greutăți ridicați și oricat de mult antrenați tricepșii, pielea de pe brațe rămâne flască și grăsimea nu dispare?

În lipsa unui rezultat, aceste eforturi ajung să frustreze atât de mult încat cei implicați se dau bătuti și revin la obiceiurile de dinainte, deloc sănătoase.

De ce nu dispare grăsimea de pe abdomen după toate aceste sacrificii?

În primul rând pentru că este genetic programată să rămână grasime de rezervă, la care organismul apelează numai în condițiile în care nu mai are de unde să mai ia energia necesară supraviețuirii.

În al doilea rând, oricât de multe abdomene s-ar efectua, nu există nicio legatură între mușchii abdominali și stratul de grăsime care îi acoperă. Efortul depus de mușchi nu se transformă în energie pentru lichefierea grăsimilor, ci în energie care crește masa musculară.

Așadar, ce facem cu țesutul adipos din zonele care nu răspund nici la diete și nici la sport?

Ma confrunt în cabinet cu astfel de probleme:

„Fac sport în fiecare zi și mănânc sănătos. Și tot nu pot să scap de grasimea de pe abdomen și de pe coapse. Care rezistă, în ciuda tuturor eforturilor pe care le fac”.

sau

„Aș vrea să scad de la mărimea L la M. Se poate?”

sau

„Vreau sa slăbesc 10 kg și nu am reușit cu diete. Iar cu sportul nu mă împac deloc. De aceea vreau să mi-o scoateți.”

Cum facem să scăpam de aceste depozite, în mod eficient și pentru totdeauna? Chiar, poate să fie pentru totdeauna?

Singura cale prin care îndepărtăm țesutul adipos localizat din zonele care nu raspund nici la diete și nici la sport este lipoaspirația. Și cea mai eficientă este cea laser. De ce laser? Pentru că, spre deosebire de lipoaspirația tradițională, laserul are efectul de a distruge celula adipoasă. În plus, mai are și minunata proprietate de a contracta fibra elastică și de a regenera pielea. Care va avea un alt tonus și o altă fermitate, îmbunătățind mult aspectul cu care eram obisnuiți după lipoaspirațiile clasice, unde pielea ramânea flască dupa ce grasimea era îndepărtată. Și pentru că se face doar cu anestezie locala și este mult mai puțin traumatică pentru țesut.

Sunt însă persoane care cred că lipoaspirația este salvarea de la o dietă nesănătoasă și de la un stil de viată dezechilibrat. Și se agață de această intervenție ca fiind ultima speranță care îi poate salva.

Există o serie de mituri despre lipoaspiratie. Aceste mituri duc adesea la o în țelegere greșită a ceea ce reprezinta de fapt lipoaspiratia laser. Iată care sunt cele mai des întalnite:

● Lipoaspirația este cea mai bună metodă de slăbire – nu cereți asta niciodata chirurgului plastician. Lipoaspirația nu a fost și nici nu va fi o intervenție după care sa vă urcați pe cântar și să vedeți că ați slăbit. Și nici că ați trecut de la mărimea L la M. Lipoaspirația este folosită doar pentru remodelarea unor zone care nu s-au putut elimina prin regim alimentar și sport.

● Grasimea se va depune în altă parte după lipoaspirație. Fals! Schimbarile după lipoaspirație vor fi permanente. Odată îndepartată, grăsimea nu doar că nu se va mai depune mai mult pe zona respectivă, ci nici in alte zone. În cazul în care pacientul se îngrașă, atunci ea se va depune proportional, la nivelul întregului corp. Inclusiv în zona pe care s-a intervenit.

● Lipoaspirația este doar pentru femei. Greșit. Procentul de barbați care solicita lipoaspirația este aproape egal cu cel al femeilor. Pentru că și ei au acceași problema legată de depozitele adipoase.

● Lipoaspirația elimină și celulita. În cazul lipoaspirației traditionale, este total fals. Pentru că deformarile din piele ale celulitei nu pot fi remodelate cu ajutorul canulei. În cazul lipoaspirației laser, este însa adevărat. Pentru că laserul poate să facă acest lucru. Și cu mare succes.