CE spune Dreapta despre raportul MCV

CE spune Dreapta despre raportul MCV

Raportul MCV pe justiţie este, pentru guvernul USL, ca o moţiune de cenzură, însă mult mai dură, deoarece este dat de la Bruxelles, spune fostul premier Emil Boc.

"Raportul MCV pe justiţie marchează regresul României în planul democraţiei şi al statului de drept şi este o moţiune de cenzură la adresa Guvernului României şi a guvernării USL. Dacă nu au moţiune de cenzură în Parlament, unde au 70 la sută, e mai dureroasă moţiunea de cenzură care vine de la Bruxelles pe MCV", a spus Emil Boc.

Acesta a mai precizat că raportul poate fi interpretat şi ca un vot de blam la adresa guvernării USL, "care face regrese majore în progresele ţării noastre pe linia statului de drept şi democraţiei". USL, o amenințare la adresa statului de drept

Partea pozitivă a raportului MCV ţine de puterea judecătorească iar partea negativă, de USL, a declarat, la rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu. "Raportul MCV confirmă că USL este o ameninţare la adresa statului de drept şi a independenţei justiţiei. Partea pozitivă a raportului ţine de puterea judecătorească, parte negativă, de USL", a afirmat Cătălin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, consideră că raportul MCV reflectă problemele consolidării statului de drept din România şi că activitatea ANI, DNA, ÎCCJ şi DIICOT este reflectată într-un mod pozitiv în noul raport.

"Este de apreciat efortul şi întreaga activitate a procurorilor şi judecătorilor, progresele înregistrate, imparţialitatea şi profesionalismul lor", a afirmat preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu.

Potrivit liderului FC, Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea pentru independenţa sistemului judiciar din România şi modificările din Codul Penal au fost analizate în raport.

"Presiunea politică asupra justiţiei este scandaloasă, iar parlamentarii USL, baronii şi întreagă tagma a acoliţilor lor se fac vinovaţi pentru aceste rapoarte. Este inadmisibil că după atâţia ani de muncă România primeşte, la început de an 2014, un al treilea raport negativ de când USL a preluat puterea. Ponta nu conştientizează cât rău face ţării noastre", a adăugat Mihai-Răzvan Ungureanu.